Със сигурност парите, които губим, търгувайки, когато влизаме твърде рано, са повече, отколкото ако влезем твърде късно в сделките.

Това е истински проблем, който всички ние притежаваме, aко нямаме достатъчно опит. Притегателната сила да правиш пари, за хора като нас, е по-голяма от потенциалния риск. Нас ни води повече алчността, отколкото страха.

Научили сме се да виждаме какво пазарът възнамерява да направи. Научили сме се да предсказваме нещата и да гледаме напред. Затова се страхуваме повече да не изгубим парите, които „можеше да спечелим“, отколкото тези в джобовете ни.

Това е емоциаоналната ахилесова пета на трейдърите. Успеете ли да го превъзмогнете, тогава ще станете наистина успешен.

И така, как можем да го предотвратим, какво трябва да направим, за да разрешим проблема?

Нещото, което може да ни помогне най-много, е да си направим списък, който включва поне 3 от 4 елемента на печелившата сделка. Не е в списъка ни? Тогава просто не правим сделката.

Списъкът ни е нужен, за да сме сигурени, че не сме обречени на провал. Това ни помага да загърбим емоциите си и да използваме своя стратегия.

Това е малко като ловуване. Веднъж влезли в играта, има три важни стъпки: първата е да поемете дъх, второ - да се прицелите и трето – да натиснете спусъка. Не можете да избързвате с това ... по същия начин е и при трейдинга.

Трябва да се научим да изчакваме, да бъдем предпазливи, да осъзнаем, че всяка наша сделка, в която неправилно преценим входа, може да тръгне срещу нас. Със сигурност, колкото сме по-емоционални – толкова по-лош ще бъде нашият вход. Опитите да се предотврати тази грешка са много трудни за изпълнение.

Наистина ли страхът от това да не загубим пари ни кара да действаме твърде бързо, да скочим, преди да погледнем? Имайте предвид, че много пари се печелят с трейдинг и ще има достатъчно други сделки зад ъгъла.

Не добрите сделки те убиват. Това са лошите сделки, при които влизаме твърде рано. За голяма печалба се научете да изчаквате.