Доларът запазва минималните си повишения днес, след като обърна посоката, което може да се тълкува като предварителен знак, че разпродажбите на щатската валута напоследък са се изчерпали засега.

Доларът поскъпна до 119.73 спрямо йената от близо едномесечното дъно от 119.22, достигнато вчера, но се очаква да срещне съпротива преди нивото от 120.00.

Еврото се търгуваше на ниво от 1.0915 спрямо долара, след като преди това достигна 1.10295. Според някои трейдъри, неуспешният пробив на върха от 1.10625, достигнат след срещата на Фед, е предизвикал обръщането на посоката.

Въпреки това еврото остава далеч от 12-годишното дъно от 1.0457, достигнато на 16 март.

Доларът възстанови част от изгубеното и спрямо суровинните валути, като австралийския долар, който поевтиня отново до под 79 щатски цента, в сравнение с двумесечния връх от 0.7939, достигнат преди това.

Инвеститорите се втурнаха да намаляват дългите си позиции при долара след изявлението на Федералния резерв през миналата седмица, което свали щатската валута от достигнатите многогодишни върхове.

Изнесените вчера данни за щатската икономика оказаха умерена подкрепа на долара и по-конкретно повишението на инфлацията, което подкрепя очакванията, че Фед ще вдигне лихвите през тази година.

Въпреки това лихвите по щатските държавни облигации паднаха, отчасти поради солидното търсене на двегодишните ценни книжа.

Днес се очакват данни за поръчките на дълготрайни стоки в САЩ, както и изказване на президента на подразделението на Фед в Чикаго.