Доларът се търгуваше близо до двумесечно дъно спрямо кошница от няколко други основни валути, след като пазарът хеджира риска, че Федералният резерв на САЩ може да предприеме по-умерен по отношение на лихвената си политика след двудневната си среща.

Доларовият индекс за последно бе на ниво от 96.141 пункта. Във вторник индексът падна до 96.011 пункта, достигайки най-ниското си ниво от 5 март насам.

Ключовият риск за долара се крие в изявлението на Фед, което се очаква по-късно днес. Очакванията до голяма степен са, че централната банка на САЩ ще запази политиката си без промяна, а фокусът ще бъде върху оценката на състоянието на икономиката.

Няколко часа преди изявлението на Фед пазарът ще получи предварителна информация за това как се е справяла щатската икономика през първото тримесечие. Икономисти очакват ръстът на икономиката на годишна основа да се е забавил до 1%, в сравнение с 2.2% преди това.

Еврото се търгуваше за последно близо до нивото от 1.0968 спрямо долара, отстъпвайки с 0.1% за деня. Във вторник еврото достигна триседмичен връх от 1.0991, доближавайки се максимално до нивото от 1.1000.

Доларът се търгуваше без промяна спрямо йената на ниво от 118.87, движейки се близо до дъното на рейндж от този месец 118.525-120.845.

Австралийският долар поевтиня с 0.5% до 0.7988 щатски цента, отстъпвайки част от спечеленото във вторник, когато скочи с над 2.1%, записвайки най-големия си еднодневен ръст от ноември 2011 г. насам.

Рязкото поскъпване на австралийската валута дойде на фона на нарастващите очаквания за облекчаване на паричната политика в Китай и на възстановяването на цените на желязната руда през миналата седмица, според някои анализатори.