Развлечения в Дубай има безброй, но има неща, които са уникални и си струва да преживеете.

Разгледайте нашите 10 предложения. Те определено ще провокират интереса ви.

1. Разгледайте Дубай от височината на птичи полет

Разхождайки се по улиците на Дубай, градът изглежда красив. Ако можете да го погледнете от височина – ще ви се стори 1000 пъти по-красив.

Зрелището е наистина невероятно, може да ви се завърти свят! Полетът се осъществява с вертолет, хидроплан или въздушен балон.

2. Посетете местните търговски центрове

Броят на търговските центрове в Дубай е незнаен. Тук можете да се разхождате с дни и месеци.

Ще откриете, разбира се, доста известни марки, но също така и стотици не толкова скъпи, които са достойни за вниманието ви.

3. Разходете се из старата част

В Дубай все още има кътчета от града, които са останали по старому. Там ще забележите колко еклектична е атмосферата – стари сгради, улици и околности, а на фона им се виждат небостъргачи.

В квартал Бастакия няма транспорт, но си струва да го разгледате.

4. Зарадвайте стомаха сиХраната в Дубай не е скъпа. Цените значително отстъпват на тези в Европа. Качеството им обаче превъзхожда очакванията ви.

5. Отпуснете се в шик обстановка

В града има удивителни плажове – заради тях от цял свят се стичат много туристи. С голяма популярност се ползва плажът Джумейра.

Той е препълнен с петзвездни хотели. Освен това можете да практикувате различни видове водни спортове.

6. Потопете се в пясъците на времето

Незабравими спомени можете да натрупате, след като посетите пустинята. Тя се е „разстлала“ около Дубай. За туристите се предлага не само сафари, но и истински 6-часов рейд по дюните.

7. Отправете се на пътешествие с автобус

Големият автобусен тур ще се хареса на всеки, който иска да види всичко в Дубай. За туристите се предлагат пътешествия и вечерно време, и през деня.

8. Поразходете се из пазара за злато

Арабите продават злато във всевъзможни форми, видове и размери. Асортиментът е огромен. Повечето туристи, дошли в Дубай, първо идват на този пазар.

9. Карайте ски при температура 30+

Това развлечение може да ви се стори банално, но тук температурата на въздуха определено контрастира със ските.

Ако искате да попрактикувате любимия си спорт, трябва да се отправите към най-големия ски склон тук, който се намира... в мола.

10. Качете се на върха на небостъргач

Ако не сте успели да видите целия град, качете се на върха на небостъргач и ще можете да обгърнете Дубай с погледа си.

Не се бойте от височините, можете да се издигнете не пеша, а с асансьор. Така пътешествието нагоре няма да бъде толкова страшно.