Никога няма да стигнете там, където искате, ако не можете постоянно да довеждате нещата си до успешен край.

Независимо дали става въпрос за обещание за новата година или нова посока в живота, трябва да направите нещо различно, ако искате да постигнете успехи.

Това изисква концентрация и решимост, както и план за това как да доведете нещата до успешен край.

Ако не можете да свършите тези неща, никога няма да промените живота си към по-добро, казва Дан Уолдшмид, цитиран от CNBC.

Трябва да имате план, гарантиран процес, който изпълнявате редовно и да сте готови да направите каквото е необходимо, за да изпълните този план.

Ето няколко стъпки, които да ви помогнат за това:

1. Отделете време, за да си изготвите списък с всички неща, които трябва да направите

Обновявайте този списък, когато имате нови идеи и си поставяте нови цели. Този списък трябва да ви е винаги под ръка, за да можете лесно да добавяте неща към него.

2. Трябва да знаете кое е важно сега и кое може да изчака до по-късно

Създайте си приоритети. Опишете крайните резултати, които искате да видите. Можете да изтриете някои неща по-късно. Просто подредете нещата в списък по важност.

3. Използвайте технологиите, за да ви напомнят за ключови събития

Инструменти, като Todoist и Google Calendar, улесняват нагласяването на аларми и повтарящи се събития. Със сигурност ще свършите повече, когато ви се напомня за най-важните неща, които трябва да правите.

4. Съставете списък с минимума неща, които трябва да свършите

Отбележете задачите в списъка си, които представляват минимума, който трябва да вършите всеки ден. Ще се изненадате колко малко неща остават в списъка и това ще ви мотивира да продължите да набирате инерция.

5. Наемете допълнителната помощ, от която имате нужда

Вместо да се опитвате да правите всичко сами, намирайте ключови задачи, или части от задачи, за които можете да наемете някой друг, който да ви помогне с тях. Използвайте онлайн платформи, за да намирате помощта, от която имате нужда.

6. Отделяйте време за спорт

Вместо да изключвате редовният спорт от програмата си, пазeте времето, в което поддържате спортната си форма. Тичайте, удряйте, ритайте, карайте колело. Просто се движете бързо. Ще откриете, че ви идват идеи, за които иначе не бихте се сетили. Ще се завръщате на работното си място концентрирани.

7. Не губете и секунда да съжалявате и да се притеснявате

Лесно е човек да излезе от контрол, ако започне да си мисли какво е можел да направи или какво е трябвало да направи. Заменете тези негативни мисли с конкретни мисли за това как да продължавате напред към целта, до която искате да стигнете.

8. Спрете да гледате телевизия

Неверятно е колко време може да си изгуби човек, ако седне да гледа няколко серии от любимия си сериал една след друга. Вместо да работи за постигането на успехи, мозъкът ви мързелува, вместо да се труди върху нещата, които са от най-голямо значение.

9. Бъдете ясни за това кое е важно и защо искате да го постигнете

Вашето състояние, в което не знаете какво искате, но в същото време се чувствате неудовлетворени от положението, в което се намирате в момента, е просто загуба на вашето време. Наемете си треньор или терапевт. Присъедните се към някаква група, намерете си нови приятели.

10. Наспивайте се достатъчно

Повечето хора имат нужда от между 6 и 8 часа сън, за да функционират оптимално. Когато вършите повече неща, имате нужда от повече сън.

Не се престаравайте с наспиването и не мислете, че можете да излъжете времето, като спите по-малко. Това ще има обратен ефект върху вас.

11. Отделяйте време и внимание на другите

Когато инвестирате в другите, мнозъкът ви ви казва, че разполагате с повече, отколкото имате нужда. Това изпраща сигнал на останалата част от тялото ви да се успокои и че всичко е наред. Така всъщност ще се справяте по-добре в работата си.

12. Обръщайте внимание на детайлите

Да свършиш нещо не е същото като да свършиш нещо добре. Трябва не просто да отмятате нещата от списъка си. Давайте най-доброто, на което сте способни. Отделяйте време, за да размислите за това какво бихте могли да свършите по-добре следващия път.

13. Извинявайте се, когато нещата не се случат така, както искате

Когато е натоверено и сте концентрирани върху себе си, е лесно да направите грешки или да нараните чувствата на някого. Вместо да позволите на тази негативност да виси във въздуха, вземете умното решение да се извините своевременно. И искрено. След това продължете напред.

Всеки ден е възможност да вършите нещата, които са от значение.

Не пропилявайте шанса си да сте страхотни, само защото не знаете как да довеждате нещата до успешен край. Действайте. Планирайте. Работете. Изготвяйте стратегия и се усъвършенствайте.

Използвайте тази поредица от стъпки, за да разгърнете пълния си потенциал. Обикновено са необходими няколко малки промени, за да постигнете огромно подобрение на резултатите си и вашия начин на живот.