Петък следобед е, затваряме лаптопите и започваме уикенда с усещане за облекчение и очакване на почивката. Но всичко минава бързо и почивката свършва, а утре отново е понеделник. За повечето от нас неделя е най-омразният ден. Но с правилната подготовка може да направите всеки понеделник страхотен и да започнете седмицата с положителен заряд.

Планирайте понеделник още в петък

Сядате на бюрото си след уикенда и сте претоварени от броя на задачите, които трябва да изпълните през седмицата. Това не трябва да бъде така. Започнете и да планирате своя понеделник още в петък! Как? Първо, като напишете общ списък със задачи. След това разпределете задачите за всеки един ден от седмицата. Ще видите, че светът изглежда много различен, когато сте добре организирани.

Определете проблема и намерете решение

Вие ли сте един от тези хора, които винаги са в лошо настроение в неделя вечер, защото трябва да се събудите рано на следващата сутрин? Нека да бъдем честни: всичко е въпрос на правилно отношение! Потърсете причината за вашето настроение и намерете бързо решение. Прочетете хубава книга, обадете се на близък приятел, медитирайте или направете списък с неща, за които сте благодарни.

Подгответе вечерята

Готвенето може да намали стреса. Това прави приготвянето на храната чудесен начин да прекарате неделната вечер. Планирайте менюто и направете заготовки, за да улесните вечерите си.

Не започвайте седмицата със стрес

Опитайте се да си създадете ритуал в понеделник: направете вкусна закуска, преди да се отправите към работа, идете пеша през парка или направете кратка сесия йога. Основното нещо е да се избегне стартирането на новата работна седмица със стрес и с усещане за хаос.

Бъдете благодарни за всеки един ден

Понеделник, 6:00 ч. Будилникът ви звъни ... И всичко е гадно? Така няма да оправите нещата. За да започнете да мислите положително, вземете писалка и лист хартия (например в неделя) и запишете десет неща, за които сте благодарни в живота си точно сега. Ще видите, че има по-важни неща от това да се притеснявате за понеделниците.

Направете понеделник вашият любим ден

Какво харесвате в понеделник? Нищо? Ами направете някакви усилия по въпроса! Не се опитвайте просто да оцелеете в първия ден от седмицата, а потърсете нещо, което ще ви кара да се усмихнете. Това може да бъде седмична среща с приятели, епизод на любимото ви телевизионно шоу или масаж. Опитайте се да намерите нещо, което да очаквате с нетърпение и да направи понеделник вашия любим ден от седмицата!