Лятото е в разгара си и Европа е върхът в това време на годината.

Навсякъде - от големите градове, изпълнени с туристи, през малките провинциални селища, до морския бряг можете да намерите красива природа, вкусна храна, гледки и безброй възможности за забавления.

Кои са най-добрите места за месец юли, които можете да посетите в Европа? Вижте класацията на CN Traveller:

Корсика и Сардиния, Италия

Тези близки средиземноморски острови са прекрасни през юли, когато се радват на около 11 часа слънце на ден. Френската Корсика е остров, който ще искате да обиколите изцяло - от усамотените северни рибарски селища, до района Бонифацио и красивите пясъчни плажове край Порто.

Не пропускайте La Maddalena - див, защитен архипелаг край брега с най-добрите плажове, тюркоазено море и пясъчни заливчета.

Стокхолм, Швеция

Шведите обичат лятото. Топлото време ги кара да се качат на велосипедите и да се отправят към някой от градските басейни или да потърсят бягство на околните острови.

Разходете се по Norr Mälarstrand или посетете столичния квартал "Софо", изпълнен с тълпи с младежи, кафенета и занаятчийски магазини.

Наксос, Гърция

Да изберете най-красивия гръцки остров е на практика невъзможно. Но ако търсите почивка през юли, насочете се към Наксос.

На най-големият от Цикладите ще намерите пясъчни плажове, ще видите диви животни и ще се насладите на кухнята на местните таверни.

Прованс, Франция

Прованс е френската приказка. Тук са събрани пищните зелени лозя, ръчно оформени сирена и плодородна земя, скални върхове, римски руини и красиви крайморски градове.

А през юли: лавандула! Огромни лилави полета с цветна, ароматна красота. Не пропускайте пазарите - най-хубавото, очарователно и благословено изобилие от Прованс. Само си помислете за кошнички с пресни маслини, домати, чесън, овощни плодове.

Средиземно море - мястото, което милиардерите обожаватМного милиардери са привлечени от сините води на Средиземно море

Берлин, Германия

Берлин е блестящ, когато и да го посетите. Но топлите дни през юли са най-подходящи за три неща, в които германската столица е неповторима: бира, кафенета и парк.

Берлинчани обичат да седят по брега на река Шпрее или да си правят пикник в Тиергарден. Не е за пропускане и Mauerpark Prenzlauer Berg – емблематичен пазар, който събира огромни тълпи в слънчевите следобеди.

Юли е месецът и на многото фестивали и биеналета, които ви дават още един повод да посетите Берлин.

Корнуол, Великобритания

Когато слънцето грее, никъде няма да намерите място, като крайбрежието на Корнуел, което ще ви предложи най-доброто от времето на Великобритания през юли - дълги пясъчни плажове, вълните, идеални за сърфистите, а любителите на храната могат да се насладят на ресторанти, предлагащи морски дарове.

Разгледайте студията на художниците по калдъръмените улици и хапнете прясно уловени раци по крайбрежието. Историческото рибарско селище Маусхол е истинска скъпоценност и е запазило автентичността си.

Исландия

Ако се чудите кога да посетите Исландия, сега е моментът, защото времето е най-приятно през юли. Дългите дни означават повече време за опознаване на естествения пейзаж, да се потопите в горещите извори на гейзерите или да посетите националния парк Thingvellir.

Столицата Рейкявик предлага богат културен живот, зашеметяваща кулинарна сцена и десетки забележителности.

Пулия, Италия

Разположен на петата на ботуша, Пулия следва свой собствен ритъм. Тук животът тече по-бавно, по-тихо и по-лежерно от другите части на страната, голяма част от която все още не е толкова населена с туристи.

Тук е намерите и най-красивите пясъчни плажове, на които да почивате с чаша просеко. Не пропускайте да се насладите на местните морски дарове, зехтин и джелато.

Уелс

Малко пренебрегван, но изключително красив, Уелс се завръща в полезрението на туристите. Изпълнен с крепости и скалисти върхове, 20% от страната са национална паркова система.

И въпреки че е известен с лошото си време, юли е най-добрият период, за да го посетите. По това време има и множество фестивали и празници.