Когато хората чуят за злато, си представят голямо тежко кюлче (стандартът е 12 килограма) ,събиращо прах в най-тъмните и строго охранявани кътчета на банковия трезор. Годината обаче е 2018-та и потребителите искат лесен, удобен и иновативен начин да трупат спестявания. Иновациите в света на златото обаче са рядкост. Бизнесите, които го продават са едни от последните динозаври, които навлизат в света на интернет.

Но не всички. Сега всеки българин, пожелал да спести пари и да се възползва от най-евтиното злато в Европа, има възможност да го направи от всяко кътче на страната. Tavex, най-големия дилър на злато и единствената борса за злато и сребро в България, предлага нов начин хората да запазят стойност и да имат златни пари за черни дни.

Новото еднограмово абонаментно кюлче на Tavex предлага уникалната възможност да се закупи инвестиционно злато всеки месец на изключително близка до пазара цена. При покупка на едно кюлче в продължение на 12 последователни месеца, 13-тото кюлче е безплатно, което гарантира, че общата цена на златото в края на абонамента ще е почти като тази на международните пазари.

Но какви са предимствата?

На първо място, дори големите банки рядко имат възможност да закупуват инвестиционно злато на пазарна цена, а за нормалните потребители е невъзможно. Причината е много проста - всеки дилър на инвестиционно злато слага малка надценка, за да може да поддържа бизнеса си. Но с абонаментния модел на Tavex тази надценка не съществува при успешно приключване на абонамента.

Друго важно предимство е гарантираното изкупуване. Тоест, ако човек, закупил това злато, реши да го продаде обратно на Tavex, то той ще получи цена за инвестиционен златен продукт.

Трето и много важно предимство е възможността да пестите малки суми пари консистентно, за по-дълъг период от време и с минимален риск. Златото е единственият спестовен продукт, които не губи стойност в дългосрочен план и е най-сигурната инвестиция по време на икономическа криза.

И не на последно място, първата доставка до адрес е безплатна.

Отзивите от новия златен продукт са повече от добри. Много инвеститори вече подкрепиха продукта, а продадените кюлчета са над 1700 за първите месеци от пускането му на пазара. Очакванията са това да е един от основните начини за спестяване и съхранение на по-малки суми пари до края на 2018 година.