Facebook и Prudential са сред редицата мултинационални компании, които се нанесоха в нова офис сграда в Сингапур през тази година. Да бъда определана просто като тяхно работно място обаче е доста сдържано твърдение.

Marina One, която е разположена в централния бизнес район на Сингапур, е сграда от комбиниран тип, предлагаща офиси площи, жилищни и търговски площи, ресторанти, магазини и фитнес зали.

Комплексът включва четири небостъргача, като всичките те са свързани с нещо, което е наречено "сърдечен център" - площ, изпълнена с хиляди растения, дървета и дори водопад. Комплексът също така разполага с въздушни мостове и тераси, изобилстващи със зеленина, като в сградата има общо 160 000 растения.

Биоразнообразието в Marina One се равнява на шест басейна с Олимпийски размери, според създаделите на комплекса.


12-те най-очаквани сгради за 2018 г.Това са структурите, които ще дадат идентичност на градовете

Архитектът на Marina One е Кристоф Ингенховен, който стои и зад други мащабни проекти, като небостъргача на улица Блайт номер 1 в Сидни и сградата на Европейската инвестиционна банка в Люксембург.

В двете жилищни сгради на Marina One има над 1 000 жилища. Животът в нея обаче не е никак евтин — в момента там се продава апартамент с две спални и площ 107 кв. м, като обявената продажна цена е около 2 млн. долара.