Колко пъти сте слизали от самолета и сте чакали идването на куфара ви?

От New Idea разкриват как може да сте сигурни, че багажът ви ще излиза винаги първи, а тайната се крие в това колко рано пристигате до летището.

Според Томас ЛоСкито, който работи на регионално летище в САЩ, ако се регистрирате за полета си рано, шансовете вашите чанти да бъдат едни от първите, които ще бъдат сложени в самолета, са големи.

И това означава, че когато служителите на мястото, до което летите, разтоварват самолета, чантите, които са влезли най-напред, ще излязат последни.

Според него най-добрият вариант в този случай е да сте сред последните пътници, които дават багажа си.

Как да оцелеете по време на най-дългия полет в светаСтратегии за справяне, препоръчани от едни от най-опитните пътешественици

Те ще бъдат сложени най-накрая, което означава, че при пристигане ще излязат първи, казва ЛоСкиото.

"Същата логика върви и за другия край. Ако те са първите от самолета, те най-вероятно ще бъдат първите в каруците на чантите, а след това и първите, които ще бъдат разтоварени при заявка за багаж.

Ако сте сред хората, които не обичат обаче да рискуват в последния момент, той споделя и друг трик. Може да вземете куфара си и да го дадете за чекиране в самолета на гейта. Неудобството е, че няма да може да сложите течности в него.

И добавя още нещо полезно: "Също така не забравяйте да бъдете мили със служителите на летището и със стюардите. Колкото по-приятелски настроени сте, толкова е по-вероятно е да получите това, което искате.