Съд разпореди на двойка от Ню Джърси, която набра 400 000 долара за бездомник, да му предаде останалата част от парите, въпреки техните твърдения, че той ги използва за наркотици.

Кейт Макклър и нейният приятел Майк Д‘Амико първоначално набраха средствата за Джони Бобит с кампания в сайта GoFundMe.

Преди това той бе дал последните си 20 долара на Макклър, за да зареди гориво, след като бензинът й свършва късно вечерта на пътя. След това двойката решава да му върне услугата.

Наскоро Бобит обаче заведе дело срещу тях, заявявайки, че те злоупотребяват със средствата.

Сега съд разпореди двойката да предостави всичките оставащи пари на адвоката на Бобит, който ще ги депозира в специална сметка, докато съдът не реши как да бъдат използвани.

Жена промени живота на бездомник, който й даде последните си париБездомен мъж използва последните си 20 долара, за да купи бензин на закъсала на пътя жена, защото се притеснявал за безопасността й


Макклър и Д‘Амико също така ще трябва да предостаят пълен отчет за набраните средства.

От набраните 400 000 долара в момента са останали само 150 000 долара. Според Макклър и Д‘Амико, голяма сума за парите е похарчена за каравана, както и за дрехи, храна, телевизор, лаптоп и нощувки в хотел.

Макклър и Д‘Амико твърдят, че не са го спирали да си купи нещо, от което се нуждае, но контролирали средствата, тъй като Бобит нямал банкова сметка, нито документ за самоличност.

Те също така заявиха по време на участието си в телевизионно предаване, че са предоставили на Бобит 25 000 долара, които той похарчил за по-малко от 13 дни.

"Всеки долар, до който той се докосваше, беше използван за наркотици," казва Д‘Амико.

От GoFundMe също така съобщиха, че проучват “твърденията за залоупотреба с набраните средства по тази кампания.”

“Всичко това е толкова трудно ... след като знаем, че сме постъпили правилно,” казва Макклър. “Продължавам да вярвам, че постъпихме правилно и бих направила същото отново."