Avengers: Endgame (Отмъстителите: Краят) - най-новият филм от поредицата на Marvel, продължава да доминира кината по света.

Глобалните приходи от заглавието преминаха границата от 2 млрд. долара за рекордно кратък срок. Това е едва петият филм в историята, генерирал приходи над горепосоченото равнище.

Avengers: Endgame е спечелил 2.189 млрд. долара в първите си 11 дни, откакто се прожектира по кината. Това е най-бързото преминаване на горепосоченото равнище от 2 млрд. долара в историята на киното.

Освен всичко други, натрупаните печалби вече са достатъчни, за да класират лентата на второ място сред най-печелившите филми за всички времена, предава CNN.

През втория си уикенд на пазара филмът е спечелил 428 млн. долара, включително 146 млн. долара конкретно от прожекциите в Северна Америка.

Накъде ще се отправи Endgame?

Филмът се движи с темпо, което може да го превърне в най-печелившия в историята – титла, която се държи от Avatar.

Endgame се радва на най-силния дебютен уикенд в историята с безпрецедентните 1.2 млрд. долара приходи. Те включват рекордните 357 млн. долара, генерирани в дебютния уикенд в Северна Америка.

По думите на Пол Дергарабедян, анализатор от Comscore, резултатите на Endgame показват, че филмът не е „чудо за един уикенд”.

Видеоигра издуха по продажби всички холивудски продукции Не филм, нито музикален албум, а видеоигра постигна рекорд в развлекателната индустрия

Според него, филмът привлича аудиторията, тъй като е изградил история, чийто край хората искат да видят.

Дергарабедян смята, че филмът има шанс да се превърне в найз-печелившия за всички времена, но това няма да бъде лесна работа с оглед предстоящите летни хитове.