Може да вярвате, че любовта е нещо, което просто се случва, но истината е, че съществуват редица фактори, които могат да насочат везните на човека срещу вас към „да“ или „не“.

Да бъдеш себе си винаги е най-добрата стратегия, но ако почувствате, че пред вас е Той/Тя, можете да използвате следващите малки трикове, които според много хора работят.

8. Отидете на „топла среща“

Психолози установяват, че привличането може да бъде свързано с температурата. По време на експеримент участниците държат студени и топли напитки, докато обсъждат група хора. Тези, които са със студените напитки в ръцете си, обикновено описват хората като сурови и студени, докато тези с горещи напитки вярват, че срещу тях имат топли личности.

Ако такъв прост акт, като това да държим нещо топло в ръцете си, може да направи хората по-доверчиви и топли към другите, лесно е да го накарате да работи във ваша полза. Всичко, което трябва да направите, е да смените среща на сладолед със среща на чаша кафе.

7. Внимавайте за думите си, когато описвате други хора

Проучванията показват, че всичко, което кажете за други хора, влияе върху това как ви възприемат. Този ефект се нарича спонтанно пренасяне на черти, дори ако хората знаят със сигурност, че някои черти не ви описват.

Ето защо е по-добре да избягвате да говорите за хора, които не харесвате или да подчертавате техните отрицателни страни. Съсредоточете се върху положителното и намерете нещо за другите, за което да направите комплимент.

6. Бъдете загадъчна (съвет за жени)

Истината е, че мъжете не обичат лесните неща. Ако искате да привлечете интереса му, не разкривайте себе си, не говорете прекалено много и останете малко загадъчна.

5. Повтаряйте името на човека, с когото се срещате

В книгата си „Как да спечелим приятели и да влияем на хората“ Дейл Карнеги споменава, че най-сладкият и най-важен звук за ушите на някого е името му. Възможно е да накарате всеки човек да се чувства много важен и ценен, използвайки името му по време на разговор.

Така че, ако сте склонни да забравяте имена в момента, в който ги чуете, помислете за начини, които могат да ви помогнат да преодолеете това. Разбира се, това има смисъл, само ако резултатът е важен за вас.

4. Следвайте триъгълника

Може би вече сте чували, че силният контакт с очите може да увеличи очарованието ни и да ни направи по-приятелски настроени. Но как да гледате в очите на друг човек, без да изглежда неудобно?

Опитайте се да нарисувате обърнат триъгълник, започвайки от брадичката, а след това минете към едното и към другото око. Спрете се на всяка точка за 5–10 секунди в началото на разговора.

Друг прост начин е да погледнете в очите на някого за време колкото да видите цвета на очите му - не повече от 2–3 секунди, но това веднага ще ви направи по-симпатични.

3. Купете малък подарък за себе си

Ако искате да подготвите малка изненада за вашата среща, не забравяйте и за себе си. Проучванията показват, че хората се чувстват по-близки до другите, ако получат подарък, който техните партньори също са си купили.

По време на експеримента хората, които подаряват подарък с бележка: „Надявам се да ти хареса! И аз си купих“, печелят повече доверие.

2. Помолете за услуга

Този психологически трик е известен като ефекта на Бенджамин Франклин, а идеята е, че имаме склонност да харесваме хора, за които правим добри неща. Освен това, когато помолим някого за помощ, ние тръгваме с идеята, че този човек има повече умения, знания или сила от нас.

Ключовият момент тук е да поискате нещо, което няма да отнеме много време и усилия - например отворете врата или предайте нещо.

1. Облечете се така, че да се почувствате по-привлекателни (съвет за мъже)

Да, знаем, че е важно да се чувствате привлекателни, защото това се предава на самочувствието ви. Но според експерти, ако трябва да впечатлите нежния пол, носете синьо.