„Евърти България е подразделение на Евърти Груп – мултинационална компания, която закупува и управлява дългосрочно имоти от първокласен тип на различни пазари по света“, каза Стефан Димитров, главен инвестиционен директор на компанията.

„Ние присъстваме в България от няколко години, но с друга дъщерна компания на Евърти“, поясни още той.

Вече имаме едни доста сериозен актив в България. Финализирането на сделката по покупката на Перформ Бизнес Център - 40 000 кв. м офис сграда в центъра на София, беше финализирана през 2019 г.

Сред нашите наематели в момента са 2 от 3-те електроразпределителни дружества, както и една от най-големите банки у нас, каза още Димитров.

България е перспективно място за постигането на висока доходност, която е една от нашите цели. Компанията ни придобива сгради с дългосрочен хоризонт, като смятаме да ги задържаме поне 10 г. и да ги управляваме по всички световни стандарти, допълни той.

Въпреки очакванията на много специалисти за намаляването на интереса към офисните площи поради увеличаването на служителите, работещи от вкъщи, България продължава да е интересен пазар за нас.

Средната доходност в офисния сегмент, която може да се постигне тук, е около 7.5%, като е една от най-високите, каза още Стефан Димитров. Главният инвестиционен директор на Евърти България смята, че тук е налице сравнително добър достъп до финансиране и развит пазар с конкуренция. Димитров обяви, че компанията му планира да инвестира до 100 млн. евро през следващите четири години в сгради А и Б клас в София и други големи градове на страната.