Първичното публично предлагане на Webit Investment Network (WIN) мина с огромен успех, информираха от Българска фондова борса (БФБ).

Компанията, специално създадена с цел придобиване на собственост (дялове) от финалистите в състезанието за растящи фирми Founders Games, набра максималните близо 6 милиона лева. Над 2.4 пъти бяха презаписани акциите й по време на аукциона днес.

„Наблюдаваме вече 4-то IPO при което има пробив на максималния праг за набиране на капитал на пазар beam. Инвеститорският интерес еднозначно показва, че е необходимо увеличение на прага.“, коментира доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

Лекторите на Шумът на парите: Доц. д-р Маню МоравеновВъзможността за инвестиции на Българска фондова борса и пазар beam ще представи по време на панел Лични финанси от Шумът на парите 2022 доц. д-р Маню Моравенов

Борсата допусна до търговия временна емисия акции, издадена от WIN с цел осъществяване на първично публично предлагане на 5 588 000 бр. акции. Това е най-успешното IPO на beam за тази година.