Само за няколко години йога учителят Садхгуру се превърна в знаменитост в социалните мрежи. Той има над 8,6 милиона последователи в Instagram и 3,9 милиона в Twitter. Причината за популярността му се крие във философията му да се чувства винаги блажен, допълвайки, че неговата нагласа на мислене може да промени нашето възприятие за нуждата от луксозен начин на живот.

Ако бъркате начина си на живот със самия живот, винаги ще страдате, тъй като все ще се намери някой, който има по-добър начин на живот от вас. По-екстравагантен, по-динамичен или нещо друго. Това ще ви карате да се чувствате по-незначителен от него. Затова животът е по-важен, начинът на живот е без значение, казва Садхгуру.

Мислителят смята, че много хора бъркат двете понятия.

Важно е да осъзнаете, че начинът на живот на всеки може да се променя от време на време и той често не подлежи на контрол, допълва той.

Няма значение какъв е начинът на живот. Животът е най-ценното нещо, с което разполагате. Той е единственото, което имате. Дали носите модни дрехи или дрипи, не е важно. От значение е дали сте щастливи, казва още Садхгуру.

Един от най-важните уроци на йога учителя е да откопчите щастието от лукса и богатството. Затова често го повтаря.

Миналата година Садхгуру сподели размишленията си в пост в Twitter. Той написа: “хората са посветени на своя начин на живот, не на своя живот. Щом сте посветени на своя начин на живот, ставате роб на парите, които печелите”.

Философията на Садхгуру за блаженство и удовлетворение го предпазва също така от негативния ефект на провала, пише CNBC.

Индиецът споделя, че много пъти през живота си се е провалял, тъй като това не му носи страдание.

Някои неща правим добре, други - не толкова добре, но аз съм същият отвътре, казва той.

Аз винаги съм щастлив, подчертава Садхгуру, допълвайки, че той решава какъв да бъде вътрешният му свят не спрямо това какво прави, не дори и спрямо какви са резултатите.

Милиони следват ученията на Садхгуру

64-годишният мъж, познат още като Джагадиш „Джаги“ Васудев, започва да преподава йога в Индия преди 40 години. Оттогава насетне е привлякъл милиони последователи от цял свят.

Те се обръщат към него за напътствия в духовния живот, медитация и т.нар. “царство на мистицизма. Тази концепция е свързана с древната йогистка идея за “третото око”, което дава по-добро възприятие и осъзнатост от физически видимото.

Четири съществено важни характеристики за натрупване на богатствоБогатство не се трупа с пасивно четене или слушане, а с действия

Сред феновете на Садхгуру са актьорът Уил Смит и футболната звезда Том Брейди.

Гуруто споделя, че ученията и философията му се базиран изцяло на неговото разбиране за “част от живота”, но някои последователи смятат, че той говори за тях. Садхгуру отвръща, че това се дължи на факта, че всеки човек е изграден по един и същи начин.

За щастие, всяко парченце живот, и цялата вселена по някакъв начин, е реплика на един и същи дизайн.

Нищо няма смисъл

Във философията на Садхгуру ще откриете и мисълта, че “няма смисъл в нищо във вселената”. Той вярва, че търсенето на смисъл не е свързано с изживяването на живота.

Том Брейди: Най-добрите не се задоволяват с успехаВместо това те постоянно работят върху слабите си страни, казва той

„Ако изживеете живота такъв, какъвто е, в момент на радост, в момент на любов, в момент на екстатични преживявания, вие не търсите смисъл”, обяснява учителят.

Той казва, че търсим смисъл, само когато сме депресирани и нещастни.

Така че никога не търся смисъл, защото съм блажен през цялото време, добавя Садхгуру.