Собственикът на Twitter Илон Мъск смени името си в социалната мрежа на "Хари Болц", озадачавайки феновете и последователите си, съобщи електронното издание ABP.

Промяната идва само седмица след като емблематичното лого на Twitter със синя птичка за кратко беше сменено от мемето "Doge", стилизиран образ на куче, свързвано с криптовалутата доджкойн.

Елон Мъск обича да провокира последователите си с „лудории“ в Twitter. Той често използва акаунта си, за да споделя мисли, мемета и важни съобщения, и се радва на вниманието на над 135 милиона последователи, отбелязва електронната медия.

Последният му избор да се прекръсти на "Хари Болц" не прави изключение и предизвика вълна от реакции и коментари.

От новото име на акаунта си ексцентричният милиардер пусна туит:

"Да се представяш за други хора е грешно!"

Според някои, името се отнася за предстоящ проект или сътрудничество, докато други смятат, че може да е игра на думи или шега. Има спекулации, че "Хари Болц" е просто поредната шега на Мъск, за да ангажира и забавлява аудиторията си.

Туитът на Илон Мъск с Белоградчишките скали вдъхнови нова приключенска играAвторите на играта от местния приключенски център са готови да съберат средства за самолетен билет на Мъск, за да дойде в града

"Илон, гледал ли си филма "С приятел като Хари" от 2000 или 2001 г. Името на Хари Болц ми напомня точно за него", написа един от потребителите. "О, това е 1000% умишлено и най-тънко завоалирано.", смята друг потребител в Twitter.

Едно е сигурно – феновете на милиардера с нетърпение очакват подробности или прозрения за значението на новата онлайн трансформация.