Британският принц Хари, съпругата му Меган Мaркъл и майка й са се разминали на косъм от автомобилна катастрофа след преследване с папараци.

Това съобщи говорител на принца, цитиран от световните агенции.

Инцидентът е станал, след като Меган и Хари са присъствали на церемония по връчване на награди в Ню Йорк – първата им публична изява след коронацията на крал Чарлз III.

"Това безмилостно преследване, продължило повече от два часа, доведе до няколко леки сблъсъка с други автомобили, леко пострадали пешеходци, както и двама служители на нюйоркското полицейско управление", се казва в изявлението на говорителя на принц Хари.

Шпионаж, тормоз, подкупи. Принц Хари започна съдебна битка срещу таблоидитеПринцът и Елтън Джон се явиха като ищци във Върховния съд в Лондон

"Макар че да си публична личност е свързано с определен интерес от страна на обществеността, това никога не бива да става за сметка на нечия безопасност.

Разпространението на този вид снимки, като се имат предвид начините, по които са получени, насърчава практика, която е опасна за всички участници.", допълни говорителят.

Минути преди преследването, Меган Маркъл е била удостоена с приз "Жена с визия" на церемонията в Ню Йорк.

Съпругата на принц Хари е насърчила жените да се борят за равенство, приемайки наградата си. "Никога не е късно да започнем", е заявила тя по време на събитието, цитирана от SkyNews.

Принц Хари ще присъства на коронацията на крал Чарлз. Меган остава в САЩХерцогинята на Съсекс ще остане в Калифорния с принц Арчи и принцеса Лилибет, съобщи Бъкингам

Припомняме, че принцеса Даяна, майката на принц Хари и брат му – британския престолонаследник принц Уилям, загина при подобни обстоятелства, след трагична катастрофа в Париж.

Автомобилът, в който пътуваха Лейди Даяна и приятелят й Доди ал-Файед попадна в яростно преследване с папараци и в опит да избяга, катастрофира в един от тунелите във френската столица.

Принцесата издъхна в болницата, въпреки усилията на лекарите да я спасят.