Преди време Уорън Бъфет споделя история, свързана не с инвестиции или бизнес сделки, а с дух и магическа кола.

Когато бил на 16 години му се явява дух, който му предлага каквато кола пожелае.

"Каква е уловката?", попитал Бъфет. Духът му казал, че това е единствената кола, която някога ще има и тя трябва да издържи цял живот.

Уорън избира идеалната кола, разбира се. И започва да я третира като истинска скъпоценност, защото трябва да издържи цял живот. Чете ръководството за поддържането не веднъж, а пет пъти; поправя всяка вдлъбнатина или драскотина незабавно, за да предотврати ръжда.

Тази басня е добре разгърната в биографията му The Snowball: Warren Buffett and the Business of Life.

Уорън Бъфет е чел това: 5 аудиокниги в Spotify, препоръчвани от милиардераЗнанието се трупа като лихва по спестяванията, казва милиардерът

Сега, нека сменим предавките.

Уорън Бъфет споделя в продължение на тази история, че всички ние сме в позицията на неговата въображаема кола.

„Имате само един ум и едно тяло. И те трябва да издържат цял живот. Ако не се грижите за тях, те ще бъдат развалина 40 години по-късно, точно както би била колата."

Това, което правите днес, оформя как умът и тялото ви ще работят през идните десетилетия. Подхранвайте ги, инвестирайте в тях и незабавно поправяйте всякакви проблеми с вашето благосъстояние, за да върви всичко гладко в бъдеще, коментира Inc.

Уорън Бъфет за Чарли Мънгър: Той изучаваше грешките, а не успехите „Много по-добре е да купите прекрасна компания на справедлива цена, отколкото справедлива компания на прекрасна цена. Чарли разбра това рано...

Ето 5 начина как да бъдете като идеалния автомобил на Бъфет:

Посветете се на личното си развитие

Пътуването към единството на ума и тялото не е лесно.

Ако искате да предпазите физиката си от ръждясване години по-късно, това изисква ангажимент за промяна и план за поддържане на тези промени всеки ден, последователно.

По отношение на личностно развитие е труден, трябва да спрете и да се запитате: Какво е важно за мен? Какво искам да постигна в живота си, за здравето си, за благополучието си, за духовния си живот? Какви подобрения трябва да направя, за да постигна тази цел?

Съвет №1 на Чарли Мънгър за дълъг и щастлив живот: „Избягвайте лудостта!“Освен предпазливостта, друга черта, която определя живота на Чарли Мънгър, е пестеливостта

Подремвайте

New York Times съобщи през 2013 г., че дневната дрямка повишава ефективността. В проучванията, споменати в статията, когато на авиодиспечерите от нощна смяна са дадени 40 минути за дрямка - а спят средно 19 минути - те се представят много по-добре на тестове, свързани с измерване на времето за реакция.

Учени доказаха: Дрямката през деня е полезна за мозъкаМозъкът на редовно подремващите хора е по-голям с 15 кубични сантиметра, което е равно на забавяне на стареенето с 3-6 години

Играйте повече

Колко често включвате играта в обичайната си работа, за да разсеете работохолизма си? Според Стюарт Браун, основател на National Institute for Play, науката е показала, че включването на игрови модели в работата водят до повече творчество и иновации. Той твърди, че играта е „биологичен стремеж, толкова неразделна част от нашето здраве, колкото съня или храненето“ и добавя, че „ние сме създадени от природата да процъфтяваме чрез игра“.

Играй, за да те наемат – Roblox набира таланти чрез електронна играКомпанията инвестира в платформа за оценяване, която ограничава до минимум пристрастията и неефективността в процеса на подбор

Направете пауза и дишайте

Не забравяйте да правите пауза и да си поемате бавно въздух, когато се чувствате претоварени или разсеяни. Изследванията показват, че това може да ви помогне да се фокусирате и да подобрите способността си да се концентрирате, като прекъсва автоматичното мислене (и негативните мисли).

Бил Гейтс към дипломираните: Не сте мързеливци, ако се отпуснете малко5-те съвета, които милиардерът би искал да му дадат на дипломирането, които никога не е имал

Убийте burnout манталитета

Сега повече от всякога хората изпитват прегаряне поради прекомерна работа. Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск е известен с това, че спи във фабриката по време на „производствения ад“ и смята работата от 80 до 90 часа седмица за нормална (не е като да не му личи).

Дясната ръка на Бъфет за Мъск: Той обича невъзможното, ние – лесната работаПо време на годишната среща на Berkshire Бъфет и Мънъгр бяха щедри на съвети, свързани с управленски практики, избор на кариера и как да се наслаждаваме на животa

Това не е нормално, отбелязва Inc, препоръчвайки холистичния начин на живот чрез поставяне на ограничения върху броя часове, които работите, за да можете да бъдете продуктивно човешко същество - във всички аспекти на живота си, включително работата.

Не забравяйте, че грижата за ума и тялото ви няма да се случи, освен ако умишлено не отделите време за това. Когато го направите, ще бъдете много по-пълноценни и в работата, и в личния си живот. И ще бъдете готови да побеждавате всеки ден.