Ако все още беше с нас, Елвис Пресли щеше да навърши 89 години днес.

Въпреки че отдавна го няма, кралят на рокендрола продължава да живее чрез различни брандове - най-вече имението Грейсланд, което остава популярна туристическа атракция в Тенеси.

Духът на Елвис е и в бутилка уиски, вдъхновено от любимата му вечерна закуска.

Още миналата година американската компания за спиртни напитки Grain & Barrel Spirits пусна Midnight Snack – ароматизирано уиски, което отдава почит на любовта на Елвис към сандвича с фъстъчено масло, банан и бекон. Цената на бутилката е $34,99.

На виртуалната сцена легендите никога не умиратОт Abba до Тупак Шакур - все повече починали или остаряващи звезди възвръщат предишната си слава благодарение на изкуствения интелект

Уил Уудингтън, посланик на марката на компанията, базирана в Чарлстън, Южна Каролина, казва пред MarketWatch, че от имението на Пресли са се обърнали към Grain & Barrel за създаване на уиски няколко години по-рано. Така компанията пуска както rye, така и Tennessee уиски. Първоначално идеята е била напитките да се продават само в Graceland, но те се оказват толкова популярни, че компанията ги пуска на по-широкия пазар.

Знаейки, че категорията ароматизирано уиски е гореща – глобалните ѝ продажби се очаква да нараснат от 27,9 милиарда долара през 2022 г. до 47,1 милиарда долара през 2030 г. – следващата логична стъпка е Grain & Barrel да тръгне по този път със своята линия Elvis Whisky. Така се появява идеята за фъстъчено масло, банан и бекон.

„Решихме, че ако успеем да изпълним тази комбинация под формата на ароматизирано уиски, ще имаме един от най-вкусните и уникални продукти на пазара“, казва Удингтън.

Продава се къщата, в която Елвис и Присила прекарват медения си месецПърваночално тя е построена като лична резиденция на нейния строител Боб Александър и семейството му

За да създаде Midnight Snack, компанията започва с Tennessee основа и след това наслоява изкуствени аромати на фъстъчено масло, банан и бекон.

От Grain & Spirits казват, че към момента има силно търсене на продукта, въпреки че сериозните уиски почитатели избягват този вид напитки.

Midnight Snack е предпочитан от потребителите, които обичат коктейли, като Grain and Barrel предлага да го опитате в Old Fashion.