Медийната династична драма на HBO "Наследници" е безспорният фаворит на тазгодишните награди "Еми".

Поредицата за семейството на медийния магнат Рой е начело на всички претенденти с 27 номинации за четвъртия си и последен сезон - този, който разреши дългогодишния въпрос кой ще спечели битката за контрол над глобалната бизнес империя.

Гала вечерта на червения килим ще бъде излъчена на живо от центъра на Лос Анджелис по телевизионната мрежа Fox, допълва Reuters.

"Мисля, че това ще бъде голяма вечер за "Наследници", смята Джойс Енг, старши анализатор на наградите за уебсайта Gold Derby, като мнението му съвпада с прогнозите на много други експерти в Холивуд.

"Наследници" е смятан за фаворит за най-добър драматичен сериал - награда, която вече е печелил два пъти.


По-различна е ситуацията при комедийните сериали, коментират специалистите, които са разделени между "Ted Lasso", шоуто на Apple TV+ за британски футболен клуб и ресторантската драма "The Bear" от FX на Walt Disney.

Почти две трети от номинираните продукции са от стрийминг платформи, което е най-високият им дял досега, според данни на Gracenote на Nielsen.

Звездите на "Succession" Кийрън Кълкин и Сара Снук са сред актьорите, които се борят за трофеи, както и дуетът на "The Bear" Джеръми Алън Уайт и Айо Едебири, и Педро Паскал и Бела Рамзи от "The Last of Us".

Звездите от Сериалът донесе на зрителите неочакван финал с трагичен отзвук

Организаторите ще използват тазгодишното знаменателно събитие - 75-ите награди "Еми", за да почетат класически телевизионни предавания със срещи на актьорския състав и други знакови моменти, допълва Reuters.

Наградите "Еми", най-високите отличия в областта на телевизията, обикновено се провеждат през септември, но бяха отложени, тъй като по това време сценаристите и актьорите в Холивуд стачкуваха.

Победителите бяха избрани между 20 000 изпълнители, режисьори, продуценти и други членове на Телевизионната академия при гласуване, което се проведе през август миналата година.

„Опенхаймер“ и „Наследници“ са големите победители на „Златен глобус“ 2024Бляскавото събитие събра най-големите звезди от киното и телевизията, и стана първото по рода си след шестмесечните стачки от миналата година

Комикът и водещ Антъни Андерсън, който преди това участваше в сериала "Black-ish", заяви, че церемонията тази година се ръководи от изцяло афроамерикански продуцентски екип.

"Развълнуван съм да бъда част от това, да създам история пред и зад камерата в такъв специален ден", коментира Андерсън преди събитието.

Междувременно, часове преди церемонията за "Еми", част от реквизита на "Наследници" беше пуснат на търг.

Обемната чанта на Burberry, собственост на приятелката на най-големия от синовете Рой, беше продадена през уикенда за 18 750 долара (17 124 евро).

Пародия на лукса: Сериалът повдигна темата колко елитно е да демонстрираш богатство със скъпи марки

Това обаче не беше най-скъпият предмет от снимачната площадка на драмата.

Първото място спечели комплект розови картончета с бележки на Роман Рой за погребението на баща му - реч, която той така и не произнася. Започвайки с думите: "Баща ми Логан Рой беше велик човек", четирите картички представляват трагичния провал на Роман (Кийрън Кълкин) да посрещне трагедията. Листчетата бяха продадени за 25 000 долара (22 833 евро), уточнява Euronews.

Онлайн търгът на HBO в Heritage Auctions в Далас, САЩ, донесе общо 627 825 долара (573 000 евро) за сериала.

Кодиран лукс: В гардероба на милиардерите Рой от Гардеробите на актьорите са прекалено шикозни благодарение на опростения си характер

"Реквизитите често остават на заден план пред костюмите. В края на краищата, на наградите няма такава за "най-добър реквизит", както е при костюмите", отбелязва майсторката на реквизита на "Наследници" Моника Джейкъбс, която се присъединява към продукцията след пилотния епизод.

"Но реквизитните отдели полагат изключителни усилия, за да осигурят точния елемент - дори ако той се появява само за няколко секунди", допълва тя.