Стив Джобс носеше черно поло. Марк Зъкърбърг въведе стила на ежедневната тениска в милиардерските среди. Адам Нойман се отказа от обувките.

Сегашният крал на технологиите, главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг, отдавна е избрал черните кожени якета за свой отличителен белег. Той носи такива от поне 20 години, споделя негова говорителка пред The New York Times в публикация от миналата година. Самият милиардер пък преди е казвал, че "го обличат" съпругата и дъщеря му.

Като всеки човек, верен на стила си, Хуанг носеше черно кожено яке на корицата на списание Time през 2021 г.

На скорошната конференция за изкуствен интелект GTC на Nvidia тойг изнесе основната си реч, облчен изцяло в черно. Якето, което носеше, изглежда като от миналогодишната пролетна колекция на Tom Ford (на цена 8990 долара), отбелязва Business Insider.

По-рано той заяви, че изцяло черната униформа намалява необходимостта от вземане на решения. Дори и така, той "сменя кожата", когато случаят го изисква, избирайки червена флорална жилетка в Китай по-рано тази година и формални костюми за срещи със законодатели.

Business Insider преглежда последните кадри с технологичния лидер, за да отговори на въпросa: Колко точно кожени якета има Хуанг, чието състояние, с покачването на акциите на Nvidia, Bloomberg оценява на 78,8 млрд. долара.

#6: Обикновена кожа, огромна яка

Getty Images

Няма нищо лошо в този класически вариант от конференция през юни 2023 г. Обикновената кожа обаче бледнее в сравнение с другите избори на Хуанг.

#5: Джобовете с копчета придават стил

Getty Images

Още едно стандартно яке, но малко по-модерно от първия избор. В джобовете има достатъчно място за амбициите на Nvidia. Хуанг носи това яке на конференция в Тайпе през ноември.

#4: Яке тип “рейсър”

Getty Images

Сега вече става интересно. Това яке е с перфектните подплънки, за да понесе Хуанг на раменете си натиска от големите очаквания към компанията, свързани с новите ѝ продукти, представянето на фондовия пазар и бъдещето на AI технологиите. Хуанг носи това на една от най-големите конференции - CES, в Лас Вегас през 2018 г.

#3: Навлизане в материята

Getty Images

Това яке се наложи на сцените от Ню Йорк до Напа, Калифорния и остава запомнящо се, когато светлината на прожекторите се засилва покрай други бизнес звезди. Хуанг беше с него на събитие с Рийд Хофман през ноември, и също така на конференцията Amazon Web Services 2023 в Лас Вегас с главния изпълнителен директор на AWS Адам Селипски.

#2: Гладки линии за яркия предприемач

Nvidia/Youtube

Без яка и с по-модерен стил от №6, това яке е готово да потегли към нощен клуб или среща с инвеститорите. Хуанг го носи по време на презентация през 2017 г.

В сравнение с номер 4, джобовете с цип тук добавят функционалност и стил.

#Номер 1: Да носиш Tom Ford до робот на сцената

Getty Images/ Дженсън Хуанг

Това яке съчетава най-доброто от всички предишни визии. С него Хуанг беше на скорошната огромна конференция за изкуствен интелект, както и по време на презентация в Тайпе през януари. Острите, изчистени линии на якето и релефната кожа казват на публиката това, което тя вече знае: Хуанг се чувства на върха.