През 90-те години на миналия век Роко Сифреди е нещо като краля на порноиндустрията. Световноизвестен е, спечелил е всички важни награди в бранша, милионер е.

Според познавачите на жанра Сифреди, който също така е известен като "Кръстникът на грубия секс", се нарежда до Джон Холмс и Рон Джереми като едно от най-големите имена в порното. Но той споделя пред Independent, че това е струвало скъпо. "Бях уплашен, защото като започнах в бизнеса, всички ме питаха: "Какво, по дяволите, правиш?"

Но и порнозвездите са били деца. А именно в детството му се коренят много от причините, които ще носят тъга в живота му като възрастен.

Тази история е разказана в новия сериал на Netflix - Supersex. Сценарият е частично базиран на биографията на Сифреди, излязла на пазара преди години. Участват изцяло европейски актьори, а ролята на знаменития порноактьор е поверена на италианеца Александро Борхи.

Веднага след като трейлърът се появи по-рано тази година, хората побързаха да изразят възмущението си, като критикуваха в социалните мрежи стрийминг гиганта, че го е пуснал. И сега, когато той най-накрая се появи на екраните ни, все още има много хора, които не се радват на вкуса, който е оставил в устата им.

Един от отвратените зрители коментира: "Сега просто правим порното мейнстрийм? Доста е отвратително, че няма никакво предупреждение за подобно съдържание."

"Трябва да има отделна категория в Netflix, ако ще пускате подобни гадости", коментира друг потребител.

Говорейки пред LADbible за живота си и за сериала, Сифреди казва, че съчувства на хората, които са го критикували, тъй като според него си нямат собствени животи. "Съжалявам за тях. Не съм им казвал те какво да правят в животите си, защо те трябва да се намесват в моя?"

"Знаете ли, има едно нещо, което никога не съм правил, това е да критикувам как живеят хората.  Има само едно нещо, което е важно за мен: не правете на хората това, което не искате да правят на вас".

Това не е първият път, в който Роко се оказва в центъра на някаква полемика

Спокойно може да се каже, че неговият стил на порнография не е за всеки. Някои твърдят, че насилието, което показва, включително симулиране на изнасилване, са оказали пагубно влияние върху младите мъже и техните взаимоотношения с жените.

Supersex поне е дело на жена – режисьорката Франческа Маниери се определя като феминистка, а преди това е създала известния сериал We Are Who We Are заедно с Лука Гуаданино (Call Me by Your Name). Тя споделя, че планът ѝ е бил да "се потопи дълбоко в сърцевината на мъжествеността", докато разгръща живота на голата звезда.

По-камерните и мелодраматични елементи на Supersex, се оказват трудни за Сифреди. "Когато видях сериала, изгледах всичките седем часа наведнъж. Беше доста трудно", споделя той. "Умът ми се движеше толкова бързо. Толкова много спомени. Толкова много щастие, но и много болка."

Сифреди разказва, че е имал "търкания" с Маниери, когато са изграждали сериала, който в началните си надписи е описан като "свободно" базиран на живота му. Според него 70% от съдържанието е истина. Независимо от това, говорейки за режиьорката, той казва: “Тя е толкова задълбочена. Иска да знае какво има вътре в мен. В началото бях малко уплашен".

Сифреди, който също така е режисирал и продуцирал порнография, е обмислял това много добре. "Имаме поне две различни поколения, които са израснали с порното, за добро или лошо. В някои отношения това е добре, защото хората са по-малко скандализирани от секса, отколкото бяха, докато бях млад.”

“В другата посока обаче порното става все повече и повече, да кажем, цветно. Всякакъв вид порно, което бихте могли да искате, е там. И много деца го гледат.“ Пенсионираната порнозвезда, която сега ръководи собствена академия, отрича всякаква отговорност. “Те вероятно не разбират какво виждат. Никой не им го обяснява, но аз не смятам, че това е моята задача. Ние правим забавление за възрастни."

Както може да се предположи, в този сериал има много секс. Но тези сцени не са самоцелни с идеята, че колкото повече гола плът се покаже, толкова повече зрители ще дойдат. Те са винаги поставени в контекст в името на сюжета. А в тази история има немалко тъга и сълзи.

Отвъд спалнята

Роко е роден в бедно семейство в малкото градче Ортона като Роко Антонио Тано. И понеже тази банална фамилия не подхожда на порно звезда от световен ранг, в началото на кариерата си той я сменя със "Сифреди", което пък идва героя на Ален Делон във филма Borsalino.

Семейството на Роко е многодетно, а един от братята му е с тежко увреждане. Момчето не може да се грижи само за себе си и останалите трябва постоянно да бдят над него. Смъртта на болния брат белязва Роко завинаги.

А още по-дълбока следа оставя големият му брат Томасо. За подрастващия младеж той е модел за подражание, ултра-мъжкар, на когото трябва да приличаш. Томасо обаче е див и непокорен, често става агресивен и решава проблемите си с юмруци. За Роко обаче той е идол не само със силата си, но заради факта, че излиза с най-популярното момиче в квартала - Лучия. Тази любов ще се окаже пагубна и за нея, и за него, и за отношенията между двамата братя.

Връзката с майка му е другата основна в живота на Сифреди. Той остава силно привързан към нея до края на живота й, макар че не й говори за работата си, а просто й изпраща пари.

Като младеж Роко заминава за Париж, където Томасо вече се е установил.

Този "проклет" град, както сам го нарича, му носи немалко премеждия, но там започва кариерата му в порното. Той се връща в Италия, за да погребе майка си. Истински известен става, когато заминава за Америка. След това, на върха на славата, внезапно решава да се откаже. Но това не е краят на историята. Останалото е в сериала.