Bitcoin [BTC] възвърна бичия си импулс през последните 24 часа, като стойността на кралската монета надхвърли $70 000, след като падна под $65 000.

Междувременно дългосрочните инвеститори в BTC успяха да приберат част от печалбите си по време на последния скок. По данни на CoinMarketCap през последните седем дни стойността на BTC се е повишила с 3%. Всъщност през последните 24 часа цената се вдигна с 4%.

Към момента на писане на статията BTC се търгуваше на цена от $70 660 с пазарна капитализация от над $1,40 трилиона.

Докато стойността на токена се покачваше, SimonaD, автор и анализатор в CryptoQuant, публикува анализ, в който се подчертават дългосрочните действия на инвеститорите.

Графиката на доклада показва, че при дългосрочния държател на Bitcoin има повече скокове от началото на март. Това означава, че трейдърите са прибрали печалби по пътя, когато цената е достигнала нови върхове. Дългосрочните инвеститори продължиха да бъдат по-активни и според последните данни. Това означава, че движенията на трейдърите през последните седем дни са били по-високи от средните. Ако те са били премествани с цел продажба, това може да има отрицателно въздействие.

Също така изглежда, че настроенията за продажба като цяло са доминирали на пазара, тъй като нетният депозит на BTC на борсите е бил висок в сравнение със средната стойност за последната седмица, което може да доведе до още една корекция на цената.

Ethereum скочи със 7,4% до 3 634,80 долара. Повечето други криптовалути също яхнаха вълната на BTC. Цената на Solana се доближи до това отново да се разпростре над границата от $200. През последните 24 часа стойността ѝ се повиши с 4,23%, установявайки се на $195,19. Освен това криптовалутата стана свидетел на 41,62% увеличение на обема на търговията до 4,05 млрд. долара. Цената на XRP отбеляза ръст от 1,92%, достигайки $0,64. Обемът на търговията скочи с 60,08% до 2,06 млрд. долара.

Сам Калахан, водещ анализатор в компанията за крипто услуги Swan Bitcoin, казва, че растежът вероятно е свързан със съобщенията, идващи от Федералния резерв миналата седмица.

"Представителите на Фед дадоха ясно да се разбере миналата седмица, че обмислят както намаляване на лихвените проценти, така и намаляване на темпа на програмата за количествено затягане през тази година", отбелязва той. "Подобни действия ще подобрят условията за ликвидност, действайки като положителен катализатор за цените на активите. Bitcoin функционира като барометър за условията на ликвидност и реагира благоприятно на съобщението на Фед, че паричната политика вероятно ще се облекчи в близко бъдеще."

Въпреки отдръпването си, BTC е на път да завърши март с победа. Той е спечелил 14% за месеца и 66% досега за първото тримесечие.