В ролята си на ексклузивен спонсор на Олимпийските игри в Париж 2024, LVMH поставя своя акцент върху културния отзвук, организирайки уникална програма от артистични събития.

Цяло лято компанията лидер в луксозната индустрия и собственост на най-богатия французин – Бернар Арно, ще предложи на посетителите завладяваща програма, която свързва изкуството, спорта и олимпийските ценности.

Във фокуса ще бъдат Berluti, Dior, Guerlain, Louis Vuitton, La Samaritaine и Фондация „Луи Вютон“, съобщават от конгломерата.

Съчетавайки "мускули и ум", както се изразява Пиер дьо Кубертен, LVMH Maisons са домакини на вълнуващ набор от изложби и артистични събития в своите исторически сгради в Париж, приветствайки посетителите на френската столица както преди, така и по време на Игрите.

Berluti си партнира с художника Матийо Форже, известен със зашеметяващото си изкуство на движението и левитацията, за изложба, съчетаваща движение, спорт и мода.

Художникът ще се ангажира с олимпийските и параолимпийските спортове и техните талантливи атлети, като заснеме движението, облечено в емблематични силуети на Berluti или спортни екипи на емблематични френски спортни и културни обекти.

Озаглавена "L'Élégance française en mouvement", изложбата ще включва потапящо пътуване чрез серия от фотографии на Матийо Форже.

От 1 юни до 9 септември 2024 г., 9 Rue du Faubourg Saint Honoré, Париж.

Dior ще изложи поредица от фотографии, възхваляващи дързостта, творчеството и високите постижения в своя исторически магазин на авеню Монтен.

От 19 юни до 9 септември 2024 г., Boutique Dior, 30 Avenue Montaigne, Париж.

Guerlain празнува златото на Олимпийските и Параолимпийските игри Париж 2024, този благороден метал, който вдъхновява спортистите и кара целия свят да мечтае, чрез фотографска изложба OR NORME ("Необикновено злато").

Златото е предизвиквало неудържимо очарование през вековете, надхвърляйки физическата си природа, за да придобие символични характеристики, придаващи универсална стойност на метала. То е тясно свързано с историята на Guerlain и неговите продукти от далечната 1853 г. до днес. Този непреходен символ на съвършенство се е превърнал във визитна картичка на марката.

От 6 юни до 12 септември 2024 г., Maison Guerlain, 68 Avenue des Champs-Élysées, Париж.

Louis Vuitton организира още две вдъхновени от спорта изложби на емблематични места: LV DREAM кани посетителите да се потопят в миналото и в съвременните артистични сътрудничества на Maison, отбелязвайки 160-годишния творчески обмен, подхранвал новаторския дух на Louis Vuitton.

Цяла зала в сърцето на изложбата ще бъде посветена на тесните връзки със света на спорта благодарение на архивни документи, снимки и емблематични предмети, свързани с различни олимпийски спортове.

Ще бъде подчертана важната роля, която спортът играе в историята на Louis Vuitton и неговите творения, особено при появата на нови начини на пътуване и навици на обличане.

От 18 юни до 31 декември 2024 г. в LV DREAM, 26 quai de la Mégisserie, Париж.

В сърцето на семейния дом на Луи Вюитон, ще бъде отдадена почит на майсторството му с изложбата La Malle Courrier.

Тя ще покаже специално проектирани куфари, измислени от Ким Джоунс, куфар на Върджил Аблох за пренасяне на пикълбол, както и серия куфари, изработени през XIX век.

Кабинетът на куриозите представя символични предмети, които изразяват привързаността на Louis Vuitton към спорта. Сред тях са членството на Жорж Вюитон във фехтовалното общество в Асниер през 1891 г., както и специални творения за автомобилни състезания, тенис, голф или баскетбол.

Изложбата е незабравимо пътешествие във времето, за да откриете някои от най-отличителните творения на Луи Вюитон.

От 2 април до 31 декември 2024 г. в Дома на семейство Вюитон, 18 Rue Louis Vuitton, Asnières.

Фондация "Луи Вюитон" също обръща внимание на спорта с "La Collection, Rendez-vous avec le sport" – изложба на избрани творби на художници от колекцията на фондацията. Полифоничната селекция предлага поетичен и нестандартен поглед към темата за спорта, като обединява творби на френски и международни художници.

От 7 май до 9 септември 2024 г., Fondation Louis Vuitton, 8 avenue du Mahatma Gandhi, Париж.