От туристически круизи до луксозни яхти – платформата за споделено пътуване Uber предлага нови възможности за воден транспорт това лято.

Точно навреме за Олимпийските игри, френската столица Париж става домакин на Uber Cruise – безплатна едночасова разходка, която ще се провежда в периода от 12 юли до 3 август, пише Euronews.

Участниците в приключението по река Сена ще се любуват на гледки към емблематични забележителности, включително Нотр Дам, Лувъра и Айфеловата кула, като същевременно ще се наслаждават на безплатна чаша вино.

От Венеция до гръцките острови: Тур с "лодка-лимузина"

Въпреки че круизните кораби са ограничени във Венеция поради прекомерния туризъм, водните плавателни съдове остават единствен начини за придвижване из града.

От юли Uber се включва в този процес.

Посетителите ще могат да използват изтегленото приложение за да извикат т.нар. "лодка-лимузина".

Сравнително достъпна опция, лодките ще струват от 120 евро на пътуване и могат да поберат до шест души.

Всеки ден между 8 и 20 ч. туристите ще могат да се качат на борда и да се насладят на непоторимата красота на Венецианската лагуна.

Услугата стартира от 3 юли и ще се предлага на близо 200 специализирани локации за качване или слизане в града.

Миналото лято Uber Boat стартира и в Миконос, а този сезон се завръща на емблематичния парти остров, както и на други дестинации в Гърция.

Въпреки че много хора наемат лодки за самостоятелно управление, докато са в южната ни съседка, навигацията може да бъде трудна. От юли приложението предлага опция за лодка, която ще позволи на посетителите на Атина, Корфу и Санторини да разгледат труднодостъпните плажове и таверни по вода.

В тези гръцки дестинации услугата е достъпна между 9 и 21 ч., но цените варират в зависимост от местоположението, като минималните са от 200 евро за лодка.

Достъпен лукс в Ибиса

Ибиса е известна като столицата на партитата в Европа и често може да се окаже прекалено скъпа.

Предложенията на Uber не са евтини, но са малко по-достъпни за туристи с по-нисък бюджет.

Яхтата на Uber ще отплава от Балеарския остров през август тази година и ще предлага на до 8 души 8-часово пътуване, което ще включва личен капитан, безплатна бутилка шампанско и местни занаятчийски снаксове.

Тази опция трябва да бъде резервирана предварително чрез приложението и ще тръгва от Ибиса Таун всеки ден в 12 ч.

Частното преживяване ще се осъществява на луксозна яхта Sunseeker и ще струва 1600 евро.

Ще включва трансфери от хотелите и резиденциите до кея, а гостите могат сами да планират маршрута си и да се насладят на емблематични гледки, като например залеза на слънцето в Ес Ведра или да се гмуркат с шнорхел на близкия остров Форментера.

За всички нови лодки на Uber обаче има една малка уловка, която отчасти се дължи на постоянно променящото се европейско време. Очаква се достъпността на всички услуги да бъде ограничена и да зависи от метеорологичните условия.