"Изминаха три години, готови ли сте да играете отново?"

Вторият сезон на хитовата корейска поредица Squid Game ("Игра на калмари") най-накрая има премиерна дата.

Netflix разкри днес, че сериалът се завръща на 26 декември.

Тийзърът на новия сезон е точно на време – той е на олимпийска тематика и в типичния си стил, леко разтърсващ, пише Euronews.

Показва началото на състезание по лека атлетика, като бегачите в прословутите зелени анцузи постепенно изпреварват атлетите и се препъват и падат, докато напредват.

След това се появяват охранителите и фронтменът, който задава зловещия въпрос: "Минаха три години, готови ли сте да играете отново?"

В края на тийзъра идва и голямата изненада, която разкрива, че зрителите ще гледат и трети и последен сезон на сериала, който ще бъде пуснат през 2025 г.

Създателят на поредицата, режисьорът и изпълнителен продуцент Хван Донг-хьок публикува писмо до феновете, в което пише: "Развълнуван съм да видя как семето, което беше засадено при създаването на новата игра, расте и дава плодове до края на тази история. Ще направим всичко възможно, за да сме сигурни, че ще ви поднесем още едно вълнуващо пътуване".

Според официалното описание на втория сезон, историята ще се фокусира върху Играч 456, който се е зарекъл да си отмъсти в края на първия. Три години след като е спечелил Играта на калмари, той остава решен да открие хората, които стоят зад нея и да сложи край на порочния им спорт.

Използвайки спечеленото богатство, за да финансира търсенето си, той започва от най-очевидното място: търси мъж в строг костюм в метрото.

Но когато усилията му най-накрая дават резултат, пътят към унищожаването на организацията се оказва по-смъртоносен, отколкото си е представял: за да сложи край на играта, трябва да влезе отново в нея.

Както беше обявено по-рано, Lee Jung-jae – Лий Юнг-дже, който спечели "Еми" за ролята на Играч 456 ще се завърне в главната роля заедно с колегите си от актьорския състав от първия сезон.

Корейската поредица дебютира в Netflix през септември 2021 г. и се превърна в световен феномен, изпреварвайки Stranger Things и Bridgerton, за да стане най-гледаният оригинален сериал на стриймъра за всички времена.

Той получи 14 номинации за награди "Еми", от които спечели шест статуетки. Сред отличията бяха за най-добър режисьор, най-добър актьор и още една за Лий Ю-ми за най-добра гост-актриса в драматичен сериал.

Ще се видим през декември, когато започва истинската игра...