Летищата не са най-подходящото място за релаксация, така че след като са пуснали багажа, преминали са чекинг проверката и са се качили на борда, повечето пътници мечтаят просто да изпият чаша вино по време на полета.

Ако някой обаче е изпил едно двойно още на терминала, той може да развали настроението на всички.

Всъщност почти една пета (17%) от пътниците са се сблъсквали с хора в нетрезво състояние по време на полет, по данни на Go.Compare.

Проучване, проведено от платформата за сравняване на цени, попита пътниците за техните преживявания и въз основа на данните се оказва, че easyJet е авиокомпанията с най-много нарушения от страна на пияни пътници, като 29% от клиентите съобщават за подобни нарушения, съобщава TimeOut.

Ето кои са петте авиокомпании с най-много пияни пътници:

  • easyJet

  • Ryanair

  • British Airways

  • TUI

  • Jet2

Ryanair е на второ място с 22%. „Наблюдаваме рекорден брой. Ние, както и повечето авиокомпании в Европа, наблюдаваме рязък скок в броя на недоволните пътници на борда, особено това лято“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Майкъл О'Лиъри в подкаста за пътувания на Independent.

„Мисля, че истинското предизвикателство е, че закъсненията на полетите са рекордно високи това лято, така че хората прекарват времето си на летищата, пиейки, преди да се качат на самолета“, допълни той.

Агресията към стюардесите също е нараснала, „като всяка седмица има поне по един случай на нападение“.

В отговор О'Лиъри призова за по-ефективни глоби за нарушаващите реда пътници, както и за строг лимит от две алкохолни напитки на човек на летищата.