Има много фактори, които могат да направят полета ви неприятно изживяване: големи закъснения, липса на достатъчно място за краката, или да седнете до човек, чието поведение ви дразни.

Но ако трябва да се задоволите и с претоплена храна от микровълновата, пътуването на дълги разстояния може да се окаже истинско мъчение, пише TimeOut.

Неписано правило е, че храната по време на полет не е от най-високо качество. Но ако заложите на билет от правилната авиокомпания, може да останете приятно изненадани.

Ново проучване на платформата Money Super Market хвърля светлина върху авиокомпаниите, които знаят как да подберат менюто така, че на пътниците да им е много вкусно.

Уебсайтът анализира зашеметяващите 27 000 отзива на клиенти за повече от 100 авиокомпании, за да установи кои от тях предлагат най-добрата храна на борда.

И така, приберете масичката, дръжте седалката си изправена и закопчайте предпазните колани, защото сервирането от екипажа започва.

Ето кои авиокомпании влизат в Топ 20 с най-добра храна по време на полет:

1. Kuwait Airways

2. Oman Air

3. Middle East Airlines

4. Air Algérie

5. airBaltic

6. Aegean Airlines

7. JetBlue

8. Turkish Airlines

9. Air Mauritius

10. Swiss International Air Lines

11. Asiana Airlines

12. Belavia

13. Austrian Airlines

14. Qatar Airways

15. Emirates Air

16. JetBlue Mint

17. Eva Air

18. Etihad Airways

19. Ethiopian Airlines

20. TAROM

На първо място с впечатляващата средна оценка от 8,6 от 10 точки за всички класове е Kuwait Airways, която предлага разнообразна храна - от многостепенни ястия в икономичната класа до омари и говеждо в „кралската класа“. На второ място се класира Oman Air с оценка 8,44, а на трето Middle Eastern Airlines с оценка 8,39 точки.

Всъщност авиокомпаниите, базирани в Близкия изток, се представят много добре във всички области, като други оператори като Qatar Airways, Emirates, Etihad и Gulf Air, които получават средно 7,4 точки.

През годините все по-голям брой авиокомпании инвестират в професионални готвачи, които да изготвят менюта по поръчка, за да променят представата за храната в самолета, да подобрят преживяването по време на полет и да задоволят огромно разнообразие от диетични режими на всеки пътник.

Благодарение на строгата регулация на авиоиндустрията, храната по време на полет е безопасна за консумация и е малко вероятно да получите хранително отравяне, уверяват авторите на класацията.

Въпреки това, всяко хранене в самолета, на летището или по време на почивката ви може да доведе до риск от неразположение, така че бъдете внимателни към това, което консумирате, предупреждават те.