Джеф Безос е малко особен, когато става дума за използване на мобилен телефон рано сутрин, твърди годеницата му Лорън Санчес.

Един от най-богатите хора на планетата има правило с любимата му да държат на разстояние мобилните си устройства в началото на деня.

Това разказва самата тя пред People, като допълва, че предпочитат вместо взиране в екраните, да споделят времето си в разговори.

„Обичам да се събуждам малко по-рано. Правя чаша кафе за мен и Джеф, и преживяваме този вълшебен момент, в който само си говорим. Децата още не са се събудили. Спокойно е. И не влизаме в телефоните си. Това е едно от правилата.“, споделя Санчес.

Все пак, условието има своите предимства, категорична е тя. „Определено той въведе това правило. Аз не бих могла. Но сутрините сега са само за нас, докато може да се възползваме. Любимата ми част от деня е сутринта.“

Да седиш и да говориш с Безос сутрин без намесата на молбилни екрани – поне докато не изпият първото си кафе за деня, е от голямо значение, допълва Санчес.

Бившата тв водеща е майка на три деца. С милиардера оповестиха публично връзката си през 2019 г., малко след развода му с филантропа Макензи Скот, припомня Fortune.

Двойката се сгоди през 2023 г., по време на романтична почивка в Южна Франция. Съобщава се, че годежът е станал факт на борда на суперяхтата на Безос на стойност 500 млн. долара, наречена Koru.

Макар че е един от най-могъщите хора на земята, Безос не е от тези, които просто „стават и се стягат“.

Милиардерът и преди е признавал, че определя първата си среща за 10 ч. сутринта и се уверява, че е изпил дозата си кофеин и е прочел вестника (все пак той притежава Washington Post) преди да стартира деня.

„Моето лично време за разпускане е много важно“, призна той в реч през 2018 г. в Икономическия клуб на Вашингтон, окръг Колумбия.

Основателят на Amazon, макар и изключително успешен, отчасти благодарение на самодисциплината си, е известен и със своите особености.

В интервю от 2014 г. основателят на компанията за електронна търговия Woot Мат Рътлидж си спомня, че двамата с Безос са закусвали с октопод в ресторант в Сиатъл.

По някакъв начин Безос използвал любопитните морски дарове с високо съдържание на белтъчини и ниско на мазнини за закуска като метафора защо Amazon придобива Woot за 110 млн. долара.

„Вие сте октоподът, който ям за закуска... Когато погледна менюто, вие сте нещото, което не разбирам, нещото, което никога не съм ял. Трябва да имам октопод за закуска“, съобщава Безос на Рътлидж, спомня си предприемачът.