Capella Bangkok е най-добрият хотел в света за 2024 г.

Това е колективното мнение на 600 анонимни избиратели от цял свят, включващи журналисти, хотелиери и експерти в туризма.

В тазгодишната класация The World’s 50 Best Hotels Capella Bangkok, където нощувка е около 600 долара на вечер, се изкачва с 10 места - от номер 11 в списъка за 2023 г.

Хотелът разполага с пет заведения за хранене, включително ресторант със звезда Мишлен, плюс „спа светилище“, наречено Auriga, и седем вили със собствени малки басейни.

Capella Bangkok

„Ние се фокусираме върху това да предоставим на гостите истинско тайландско изживяване. Това е страхотна награда за всички наши служители и тяхната упорита работа. Местоположението ни е наистина уникално“, казва пред CNBC Travel директорът по продажбите и маркетинга на хотела Жозефин Пинг.

През 2023 г. победител в класацията беше Passalacqua на италианското езеро Комо, който пада с едно място до номер 2 в тазгодишния списък.

Това е вторият път, когато организацията "50 Best", създаваща класации за ресторанти и барове съответно от 2002 г. и 2009 г., публикува списък с най-добрите хотели.

Гласуващите в The World’s 50 Best Hotels са разделени в девет региона по света. Те трябва да назоват седемте хотела, на които са се насладили най-много през последните две години, в реда на предпочитанията си.

Членовете на организацията "50 Best" не гласуват и не контролират състава на списъка, казва пред CNBC Ема Слейт, ръководител на съдържанието на The World's 50 Best Hotels.

Всеки хотел може да бъде номиниран, стига гласоподавателят да е имал поне една нощувка в него, но правилата гласят, че гласоподавателят не може да номинира повече от три хотела в рамките на една и съща група.

Списъкът за 2024 г. включва хотели от десетки дестинации на шест континента, като Топ 10 допълват два хотела в Хонконг - Rosewood Hong и The Upper House, Cheval Blanc в Париж, Raffles в Сингапур Aman в Токио, Soneva Fushi на Малдивите, Atlantis The Royal в Дубай и Nihi Sumba на индонезийския остров Сумба.

Soneva Fushi

Пълния списък с 50-те най-добри хотела за 2024 г. е тук.

Азия води в класация с 19 хотела, следвана от Европа с 13, Северна Америка с 9, Африка и Океания с по 4 и Южна Америка - с едно.

Най-високо класираните хотели на всеки континент са:

Азия - Capella Bangkok (№1 в класацията)

Европа - Passalacqua (№2)

Passalacqua

Северна Америка - Chablé Yucatan (№16)

Южна Америка - Rosewood Sao Paulo (№24)

Океания - The Calile (№25)

Африка - Mount Nelson (№28)

За пътниците, търсещи градска почивка, Банкок представлява най-добрата градска дестинация в списъка с 4 хотела, следван от Лондон и Париж с по 3 и Хонконг, Токио, Сингапур и Ню Йорк - с по два.

Наградата в категория „Изкуството на гостоприемството“ е за мароканския Royal Mansour, а наградата за „Най-добър плажен хотел“ е за Soneva Fushi на Малдивите.

Наградата за „Най-добър бутиков хотел“ е присъдена на Passalacqua на езерото Комо, а наградата „Еко Хотел“ е присъдена на Maroma Riviera Maya на мексиканския полуостров Юкатан.

Maroma Riviera Maya

Наградата за най-добра хотелска група е за пионера на луксозните и уелнес услуги Aman, докато Icon Award e присъдена на главния изпълнителен директор на Rosewood Hotel Group Соня Ченг за нейната „положителна сила в хотелския сектор“.