Днешният форум отново ни заварва на кръстопът, макар динамиката на финансовите пазари винаги е голяма. Това заяви Иван Такев, изпълнителен директор на Българска фондова борса – София, който откри за втора поредна година форума „Шумът на парите”, организиран от Profit.bg.

Причините за настоящата ситуация могат да се търсят в неясната политическа ситуация в България, а на глобално ниво поради общото недоверие на инвеститорите и променящата се, понякога неадекватно, регулация. Недоверието на инвеститорите се разраства независимо от отделни мерки, предприети най-вече от централните банки на големите икономики, които доведоха цените на активите до исторически върхове.

Шумът на парите, който се провежда за четвърта поредна година, с времето успя да се наложи като различното събитие в България, то разчупва стереотипа, дава изява на български и международни участници и предизвиква интерес. Иван Такев изрази надеждата си и тази година в рамките на форума да се родят нови и интересни идеи, така както някои от родените предишната година идеи вече са в ход. Тъкмо в това директорът на БФБ вижда полезността на подобни събития.

През 2013 г. форумът „Шумът на парите“ се организира със съдействието на ВИП спонсора Евро Финанс и основните спонсори – SG Експресбанк, вносителят на автомобили Chevrolet, застрахователното дружество Армеец, Пенсионно-осигурителна компания Доверие и дружествата за управление на активи Актива Асет Мениджмънт и ЕФ Асет Мениджмънт. Сред спонсорите на събитието са и Balkans International Wine.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, телевизия Bulgaria on air, сп. Мениджър, в. Стандарт, SeeNews, imot.bg, novini.bg и insurance.bg.

Организационен партньор е компанията за управление на събития Ивенто. Форумът се осъществява с комуникационната подкрепа на агенция за връзки с обществеността AMI Communications България.

Пълната програма на събитието можете да откриете тук