Най-полезните за инвеститорите чужди финансови сайтове

3840
Най-полезните за инвеститорите чужди финансови сайтове

Благодарение на интернет, днес инвеститорите повече от всякога имат достъп в реално време до ключова информация, фундаментални и технически анализи, които да им дадат шанс за информирано инвестиционно решение.

В допълнение към богатата информация като котировки на акции, исторически графики и т.н., много от финансовите издания дават възможност за комуникационни възможности, като RSS, Twitter- и Facebook- ъпдейти, които да държат инвеститорите непрестанно информирани за всичко, което се случва. Инвеститорите могат да комуникират помежду си, като споделят мнения и коментират определени събития.

Ето и някои от най-ползваните източници на финансова информация, според финансовото издание Investopedia.com.

Bloomberg

На сайта инвеститорите могат да направят един бърз поглед върху това, което се случва на пазарите по света - www.bloomberg.com/markets. Там те могат да се информират накъде се движат пазарите в Америка, Европа, Азия, Африка и Близкия Изток. Едно от ценните неща е възможността инвеститорите да следят фючърсите на щатските и европейските индекси, както и бързо и систематично да се информират за цените на различни суровини и активи, групирани в обобщени групи.

Ползването на „Икономическия календар" на изданието също предоставя възможност за бързо, лесно и достъпно информиране за всичко най-важно, което предстои да се случи и може да засегне притежаваните от всеки активи.

Yahoo! Finance

Тук инвеститорите могат да виждат котировки на акции в реално време, както и да се възползват от широката база от данни за всяка компания и графичното й представяне в исторически план - www.finance.yahoo.com/.

Едно от най-ценните неща са възможностите да се сравнява графиката на дадена компания с тези на други избрани такива, или на индексите, или с няколко компании.

В профилът на компаниите инвеститорите могат да се запознаят подробно с това с какво точно се занимават компаниите, да се информират за ключови финансови коефициенти (пазарна капитализация, P/E, ROA, ROE, бета, задлъжнялост, процент скъсени акции, изменение за последната една година и др.), както и да проследят какви са очакванията на анализаторите за резултатите на компанията, както и какви са били резултатите през последните три тримесечия. Инвеститорите могат да се информират и какви са средните ръстове в сектора, както и тези на основните конкуренти на компанията. Изданието предлага и всички новини, свързани с една компания, както и възможност инвеститорите да коментират всичко, свързано с нея във форума й.

Изключително полезен е и "Economic Calendar", в който всеки инвеститор може да види кога са планирани за изнасяне резултатите на притежаваната от него компания.

Google Finance

Подобно на горния сайт и тук могат да бъдат открити котировки в реално време, финансови новини.

И тук инвеститорите могат да гледат графики на компании, сплитове и диведенти, да правят технически и графични анализи и да съпоставят компанията с други такива.

Kitco

Тук инвеститорите могат да открият цени в реално време на суровините, пазарни коментари и валутни курсове -www.kitco.com/.

Кликайки на бутона "Charts & Data", инвеститорите ще могат да гледат графики в реално време и в исторически план на благородните метали.

SEC

На сайта на комисията за финансов надзор се предоставя свободен публичен достъп до корпоративна информация, включваща изявления, проспекти на публичните компании и публикуваните им годишни и тримесечни одитирани отчети. На адреса www.sec.gov/edgar инвеститорите могат да търсят по компании подадени в комисията заявления.

XE

Този сайт е полезен за търгуващите с валута. На него могат да се открие информация за валутни котировки в реално време, новини, свързани с валутите, анализи, валутни калкулатори и др. Потребителите могат да се регистрират за ежедневни ъпдейте по електронната поща, както и да даунлоудват валутни приложения за iPad, BlackBerry, iPhone, Android и Windows.

Разбира се, съществуват и други полезни сайтове и източници на информация, които всеки сам може да открие и да прецени, кои от тях отговарят на неговите изисквания за информация.

Важното е, че вече последното, от което инвеститорът може да се оплаква за вземане на грешно решение, е наличието на информация и възможности за изготвяне на анализи.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...