Общите черти на милиардерите

8744
Общите черти на милиардерите

Към краят на март тази година светът е имал 937 милиардери по данни на Forbes. Какво е общото между тях и могат ли да се намерят сходни черти в тази относително малка група от хора в клуба на най-богатите. Колкото и да са разнородни по състав, те имат нещо общо помежду си.

1. Предприемачество

Седем от 10-те най-богати милиардера сами са направили своето богатство. В списъка на умния елит влизат имена катоБил Гейтс (53 млрд. долара), който е основал Microsoft през 1975 година, докато е бил в начална фаза на своето обучение в Harvard University. Дори и да е бил на правилното място и в правилното време не може да се отрече личната му заслуга.

2. Скромен начин на живот

По прозумция богатите живеят в охолство и изключителен лукс. Някои от най-богатите хора обаче, са достигнали до своето състояние благодарение на гледането на долната линия. Често обаче достигането на състоянието им се предопределя от това, че са инвестирали разумно в началните стадии на своето забогатяване и не са се отдавали на охолен живот.

Например Уорън Бъфет. Със състоянието си от 47 млрд. долара той е номер три в класацията на милиардерите. Неговото състояние обаче не му пречи да поддържа скромен начин на живот.

3. Стратегическо виждане

Повечето от милиардерите се отличават с възможност да предричат какъв ще бъде света в бъдеще и успяват да се възползват от това. Например Сергей Брин и Рали Пейдж - основатели на интернет гиганта Google.

Те заемат 24-то място в класацията със състояние от по 17.5 млрд. долара всеки. Тази двойка е била достатъчно прозорлива да види бъдещето на интернет и да се възползва от своята визия.

4. Поемане на риск

Едно от най-общите качества на милиардерите. Почти никой не би бил в класацията, ако не е поемал рискове. Така например Бил Гейтс може би нямаше да е това което е, ако не бе напуснал един от най-престижните световни университети.

5. Търпение

Освен склонността към риск милиардерите се отличават и с търпения и упоритост. Пътят към богатството често е дълъг и изпълнен с много препятствия. Много от присъстващите в класацията са стартирали своя бизнес в гаражите си, за да стигнат след десетилетия до мястото си в клуба на богатите.


Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Mario
# 0
02:03 | 13 March 2013
An intelligent point of view, well expersesd! Thanks!
Justus
# 1
17:01 | 20 January 2012
This piece was cnoegt, well-written, and pithy.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg