Избраха инвестиционни посредници за ЕВН и ЧЕЗ

2340
Избраха инвестиционни посредници за ЕВН и ЧЕЗ

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) определи участниците, спечелили конкурсите за инвестиционен посредник за продажбата на миноритарните пакети на ЕВН и ЧЕЗ, съобщиха от агенцията.

„Централна кооперативна банка" АД, София спечелили конкурса за инвестиционен посредник за продажбата чрез публично предлагане на 63 624 акции, представляващи 33% от капитала на „ЧЕЗ Разпределение България" АД, София и 1 650 акции, представляващи 33% от капитала на „ЧЕЗ Електро България" АД, София.

„Булброкърс" ЕАД, София спечели конкурса за инвестиционен посредник за продажбата чрез публично предлагане на 51 612 акции, представляващи 33% от капитала на „ЕВН България Електроразпределение" АД, Пловдив и 62 106 акции, представляващи 33% от капитала на "ЕВН България Електроснабдяване"


Договорите за инвестиционно посредничество трябва да бъдат сключени в 14 дневен срок, считано от датата на уведомление за решението за избор на участник, спечелил конкурса.

Договорите подлежат на одобрение от Надзорния съвет на АПСК.

Акциите на дружествата ще се продават на „Приватизационен пазар" на Българска фондова борса - София.

На второ място в конкурса за продажбата на миноритарните пакети на ЧЕЗ е класиран „Булброкърс" ЕАД, а на трето - „Първа финансова брокерска къща" ООД

На второ място в конкурса за листването на миноритарните пакети на ЕВН е класирана „Първа финансова брокерска къща" ООД, а на трето - „Централна кооперативна банка" АД" АД.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg