В света на ултрабогатите цената няма значение, когато става въпрос за изключителни вещи. Ето и някои от най-скъпите такива, в класация направена от изданието Businessweek.

Роман Абрамович например не отдавна си купи новата яхта Eclipse, която според предварителните оценки е с цена от 1.2 млрд. долара и е най-скъпата покупка на 2010 година.

Шведският производител на луксозни телевизори PrestigeHD се обърна към Стюарт Хюз от компанията за скъпоценности - Goldstriker International да измисли необичаен дизайн за нов продукт. Той е взел 55 инчов телевизор и го е превърнал в произведение на изкуството с тежест от 28 кг. и украсен с 18-каратово розово слато и 72 брилианта. Не е случайна и цената от 2.3 млн. долара.

Шикозен апартамент в хотела President Wilson с изглед към женевското езеро и планината Монблан в Женева е най-скъпият такъв за наемане с цена на нощувка от скромните 65 хил. долара.

Този 680-килограмов мотоциклет Dodge Tomahawk с 4 колела и двигател от Dodge Viper вдига 100 километра за 2.5 секунди. Максималната му скорост е 483 км. ч., а цената му е не по-малко зашеметяваща в размер на 550 хил. долара. Представителите на компанията обаче, са успяли да продадат два такива по 700 хил. долара.

Същия Стюарт Хюз, създал най-скъпия телевизор в света се потруди за създаването и на златен iPhon, украсен с 22-каратово злато и 53 брилянта. Цената му е скромна, само 2 млн. долара.

Мислите че новото Bugatti Veyron за 1.7 млн. долара е най-скъпата кола. Това всъщност не е точна така. В сравнение с Mercedes-Benz W196 бугатито е като детска играчка по цена. Автомобилът спечелил Гран При през 1954 и 1955 година е бил продаден за 24 млн. долара.

Индийският милиардер Мукеш Амбани си построи в центъра на Мумбай дом висок 173 метра с възможност за кацане на въртолет. Стойността на скромния му дом е 1 млрд. долара.

Изключително скъпо украшение - Chopard Blue Diamond Ring, чиято главна украса е син диамант струва само 16.26 млн. долара

През настоящата година бяха продадени и най-скъпите пури - Gurkha Black Dragon, на цена от едва 1 150 долара за пура.

Най-скъпото шампанско пък е - Heidsieck Monopole Champagne 1907 година, намерено на потънал кораб. Цената му е 35 000 долара за бутилка.

Най-скъпият велосипед - златен Aurumania, декориран с 600 кристала Сваровски за цена от 114 464 долара.

Най-скъпото вино - Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 1992 година с цена от 500 хил. долара.

Най-скъпата шахматна дъска - инкростираната с диаманти от Charles Hollander, за 600 хиляди долара.

Станете наш почитател във Facebook