Историите на милиардерите, които сами на натрупали богатството си винаги са били много вдъхновяващи.

Какво обаче можем да кажем за техните деца? Те са се родили в семейството на милиардери и никога не им е липсвало нищо. Нужно ли им е да доказват нещо? Какво е да се родиш в семейство Сорос или Бъфет?

Дали за техните деца е най-добре да влязат в бизнеса на родителите и да създадат династия, или да преследват нещо различно. Синът на Лари Елисън, например, напусна колежа и отиде да преследва кариера в Холивуд, където днес е успешен продуцент.

Сюзън Алис Бъфет

Сюзън Алис Бъфет разбрала, че баща й не е обикновен човек, още когато била в началното училище. Братовчедка й казала „Баща ти е казал на мама, че когато стане на 30 години ще бъде милионер."

Бъфет в последствие надминал това пророчество и направил милиарди - 47 милиарда, за да бъдем по-точни.

През 2006 децата на Бъфет научиха още една шокираща новина - че 85% от богатството на баща им ще отиде за благотворителност. Бъфет е подсигурил децата си, но без излишни луксове. Той счита, че огромните богатства не бива да се наследяват. Децата му Алис, Хауърд и Питър имат и по няколко милиона от покойната си майка.

Сюзън Бъфет се занимава с благотворителност. Тя е председател на три организации. Когато името Бъфет се спомене заедно с някоя кауза, обикновено тя привлича в пъти повече средства.

Холи Брансън

Дъщерята на Ричард Брансън е на 29 години и е завършила медицина в Лондон.

Холи стана известна на 16 години, когато се появи в списание Cosmopolitan само по дънки. Когато стана на 20 тя вече беше близка приятелка с принцовете Уилям и Хари.

Тя работи в компанията на баща си.

Ема и Джорджина Блумбърг

Кметът на Ню Йорк и основател на Bloomberg LP е роден в обикновено семейство в Бостън. Той работил на паркинги и вземал заеми, за да успее да завърши колеж.

Дъщерите му Ема (31 г.) и Джорджина (27 г.) не знаят какво е това да чакаш заплата, защото нямаш пари.

Ема работи за благотворителната фондация Robin Hood Foundation без заплата.

Джоджина е състезател по конен спорт.

Доналд Тръмп -младши

До скоро никой не беше чувал за Доналд Тръмп - младши (32 г.). Той обаче се присъедини към ТВ шоуто на баща си и зае отговорен пост в имотната фирма на баща си. Завършил е финанси в Университета в Пенсилвания. След дипломирането си се премести в Колорадо, където основно се занимава с посещения на партита на богаташки наследници.

В крайна сметка обаче, той се завърна в Ню Йорк и сега ръководи проекти в Ню Йорк, Чикаго и Лас Вегас.

Андреа Сорос

Дъщерята на Сорос се е отдала на благотворителност. Тя основа Trace Foundation през 1993 г., като помага на населението в китайската провинция Кингай. Това доведе до критики, че фондацията е политически обвързана, тъй като провинцията се намира в част от тибетското плато и дори имаше спекулации, че фондацията е платформа на ЦРУ.

Андреа е и в Борда на Acumen Fund - начинание, което цели да изкорени бедността по света.

Дейвид и Мегън Елисън

Наследниците на Лари Елисън (28 млрд. долара) са в Холивуд. Дейвид бе започнал да учи в бизнес училище, но се прехвърли да учи кино в Калифорния. През 2004 основа продуцентска компания Skydance Productions. От тогава насам той е набрал 350 млн. долара за филми на Парамунт.

В момента работи по четвъртата част на Mission Impossible. Сестра му Мегън също е продуцент в компанията.