Европейските валути и по-специално еврото и британската лира, предлагат най-добрите възможности на валутните пазари в края на годината, предвид на перспективите за по-добър ръст на икономиките в региона, според специалисти от Goldman Sachs.

„Подобрението в ръста на икономики като Испания, Италия и Франция ни карат да сме положително настроени за еврото. Продължаваме да очакваме икономическите данни да подкрепят единната валута и по-конкретно силното вътрешно потребление“, коментират от щатската банка.

Продължаващото възстановяване на икономиката на еврозоната дава добри възможности за повишаване на прогнозите за ръст, което да подкрепи по-нататъшни положителни капиталови потоци, смятат анализаторите на GS.

От Goldman очакват еврото да се търгува при нива от 1.40 след шест месеца, на фона на настоящите му нива от 1.3800.

В същото време от банката очакват британската валута да се търгува при нива от 1.6900 спрямо долара, спрямо настоящите му нива от около 1.6200.

Най-сериозно се очаква да е поскъпването на еврото спрямо швейцарския франк, като единната валута се очаква да купува 1.2800 швейцарски франка, на фона на 1.2300 в момента.