1. Не може да сте в лошо настроение

Тайланд ще ви посрещне гостоприемно, стига да се адаптирате към основния принцип на местното население: "получавай удоволствие от всичко, с което се занимаваш".

Утрото на местните започва с усмивка. Това изражение на лицето се запазва през целия ден. Поради това агресия и всяко недоволство са неприемливи за тайландците.

2. Не бъдете хомофоб

Тук може да се загубите лесно сред колоритните мъже, ефектните травестити и ярко гримираните жени. За Тайланд транссексуалните са обичайно явление.

Много са. Много са младите двойки, които се подлагат на операция по смяна на пола.

3. Не обиждайте и не се страхувайте от слоновете

Слоновете в Тайланд се смятат за свещени животни. Те са под закрилата на държавата. Особено ценени са белите слонове, които са собственост на краля - 88-годишния Рама IX.

Днес една от атракциите в Тайланд е ходенето по хобот. А в някои части на страната можете да заплатите за необичаен масаж. Слон ще стъпва върху вас. За безопасността на процедурата следят опитни дресьори.

4. Не бъдете срамежливи

Патая е курортен град в Тайланд, който крие в себе си много загадки и опасности. Рано сутрин можете спокойно да излезете на разходка с децата си, но вечер - не. Тогава оставете децата у дома.

Всекиму е известно, че по улиците в града ще излязат всякакви жрици и жреци на любовта. Намирате се в центъра на секс туризма.

5. Не показвайте пари на улицата

Уличните кражби в Тайланд са добре развити. Дребното джебчийство се практикува дори от подрастващи. Внимавайте и пазете парите си.

6. Не се надявайте на отпускащ масаж

Прочутият из цял свят тайландски масаж може да ви изненада. Вероятно ще почувствате различни болезнени усещания.

По време на процедурата се натискат конкретни точки по тялото. Масажът се прави с колена, лакти и дори със стъпалата на краката.