Всеки човек има мечти, цели и вдъхновения. Малцина обаче са онези, които не се отказват от тях.

Мечтите идват и си отиват. От вас зависи дали ще ги превърнете в реалност.

Много са причините, поради които се отказваме от мечтите си. Някои от тях са валидни за всеки човек. Вашите мечти са ваша отговорност. Вие решавате дали да ги последвате или не.

Елиминирайте следващите извинения и ще се приближите още повече до своите мечти.

1. Имате сметки за плащане

Че кой няма? Но някои от нас попадат в капана да се заблуждават, че нямат време за нищо друго, освен за оправяне на месечните сметки.

Съществуват много възможности, които позволяват да изпълните мечтата си, без да имате дългове. Например, искате да пътувате - тогава потърсете работа, която изисква да пътувате из света. Искате да станете танцьор? Какво чакате?

2. Не сте честни със себе си

Всеки проблем има решение. Когато разпознаете проблема, трябва да го разрешите и да продължите напред. Същото е и с мечтите. Когато имате мечта, планирайте как ще я изпълните. След това се придържайте към плана.

Ако не превърнете мечтите си в реалност днес, ще съжалявате цял живот. Бъдете честни със себе си. Не се отказвайте, преди да направите първата стъпка.

3. Прекалено сте заети

Това е причина, поради която много хора се отказват от следването на мечта. Никога не сме твърде заети, за да правим нещо, което ни носи щастие. Имате време, за да прегледата фейсбука си, нали?

Колкото повече време отделяте за вредни навици, с толкова по-малко време разполагате за мечтите си.

4. Не се вслушвате в сърцето си

Щастливите хора винаги слушат какво казва сърцето им. Нещастните хора пък се съобразяват с онзи негативен глас, който постоянно им дудне, че ще се провалят.

5. Тревожите се какво ще си помислят другите

Да следвате мечта е предизвикателство. Винаги ще има хора, които ще обявят начинанието ви за незначително или пък невъзможно.

Това е вашата мечта. Тя е ваша отговорност. Тя ще направи щастлив вас. Какво значение имат другите тук?

Не оставайте мечтите си в кошчето за боклук. Реализирайте ги!