Жестокото показно убийство на председателя на Съвета на директорите на банка „Кутузовский“ Олег Новоселски от бандата на Аслан Гагиев накара мнозина да потреперят от ужас.

Банкерът, който отказал да припише на престъпниците принадлежаща му земя в район Митищински, бил заставен да влезе гол в бъчва, която след това залели с бетон. Убийците затворили бъчвата с капак и я поставили на слънце. След известно време, когато бетонът изсъхнал, бъчвата била пусната във воден канал.

Зверските разправии често се прилагат от членове на мафиотски кланове с цел да уплашат враговете и да респектират потенциалните жертви.

Предлагаме на вниманието ви седем от най-жестоките показни екзекуции, които са дело на мафиоти от цял свят.

"Колумбийска вратовръзка"

Този начин за насилствено умъртвяване, при което на гърлото на жертвата се прави дълбок разрез и през образувалия се отвор се изважда езикът, създава нещо, което може да бъде оприличено на вратовръзка.

Изобретен е от колумбийската мафия. Особено често „вратовръзки“ е прилагал наркобаронът Пабло Ескобар с цел да сплашва и да респектира противниците си.

"Бамбукова горичка"

Така се нарича начин за „тежка“ екзекуция, която се практикува от китайските мафиотски обединения.

Израстъци бамбук се наострят с нож, за да се получи нещо като „копие“. След това жертвата се увесва по корем или гръб над гора от млади заострени бамбукови пръчки.

Остриетата се забиват в кожата на човека и преминават през тялото му, причинявайки ужасно болезнена смърт.

„Разтваряне в киселина“

Да разтварят жертвата в киселина започват членовете на сицилианската мафия. В частност този начин за убиване е използват от един от най-жестоките мафиоти – Джовани Бруск.

Този бандит е участвал в убийството на прокурора, занимаващ се с борбата с мафията Джовани Фалкове през 1992 година.

След това Бруск, заподозрял свой колега в предателство, похищава 11-годишния му син. В продължение на 2 години злодеят издевателства над момчето, а накрая го разтваря във вана с киселина.

"Циментови ботуши"

Тази екзекуцията често е била прилагана от членовете на Коза Ностра – престъпна група, в която са членували натурализирани в САЩ италианци.

Стъпалата на жертвите били поставяни в съдове, които след това запълвали с бетон. Когато разтворът изсъхнел, приковавайки краката на жертвата, го пускали във вода.

По този начин е бил умъртвен в началото на 70-те години известният американски мафиот Джон Росели, който взел участие в организацията на покушението над Фидел Кастро.

„Изпържване“

Жертвата се увесва за ребро на кука. След това се обработва с горелка и накрая се закача към електрическата мрежа. Тази ужасяваща екзекуция е прилагана от мафиоти от Коза Ностра.

Уилям Джексън е бил сполетян от такава болезнена смърт.

Преди да умре, той е бил отведен в месопреработвателен комбинат. Изтезавали го, за да признае, че работи с полицията. Съблеченият 150-килограмов мъж бил увесен на кука за месо. Изгорили очите му с горелка и вкарали в тялото му няколко куршума.

След това жертвата била „изпържена“ с ток.

„Изстрел в ануса“

Дон Джо Профачи от бруклинското семейство Коза Ностра е известен със своята отмъстителност и свирепост.

Той е автор на тази екзекуция, която практикувал „успешно“.

По заповед на кръвожадния дон няколко пъти било стреляно в ануса на жертвата. Кръвта й изтичала, като смъртта настъпвала до няколко часа.

"Усмивката на вечността"

Латиноамериканските бандити са измислили друга жестока смърт. Те прерязвали гърлото на жертвата от ухо до ухо, след това оформяли кожата като устни. Така се получавало нещо във вид на уста.

Колко извратена може да бъде мафиотската фантазия!