Хотел, който изглежда очарователен или рустик за един човек, може да бъде скучен и старомоден за друг. Същото е и с понятието какво е шик, което за някои може да означава твърде минималистичен и студен, за други кич, а за трети – лукс.

Когато говорим за Франция обаче, шик значи очарование, романтика и стил. Ето защо ви представяме няколко хотела, които може би ще предизвикат „уау“ ефекта у вас.

Хотел Le Faucigny

Този рустик шикозен хотел предлага комбинация от ски стил и скандинавски дизайн, плюс звездна гледка към Мон Блан.

Залата за закуска и всекидневната има цяла стена от миниатюрни кубчета, пълни с червени украшения, а отзад е разположена очарователна калдъръмена тераса, маси за кафе и червени велосипеди, които гостите могат да вземат под заем. Червените акценти се пренасят в уютните стаи за гости, издържани в сиво и бяло.

La Petite Folie

A post shared by Xavier D.Vidal (@xdv.thynk) on

През 1830 година морски капитан построява имението, което днес е основната къща на този хотел. Tук има и апартаменти, разположени в близка сграда от 14 век.

Хотелът се намира в сърцето на Онфльор и означава "малко лудост", което е показателно и за декора - еклектичен микс от стилове, които придават уют като цяло. Има изискано и стилно обзавеждане, съчетание на съвременни мебели, богато кадифе и традиционни цветни платове.

Стаите са индивидуално декорирани – с луксозни дамаски и тапети акценти зад традиционните легла от ковано желязо.

Залата за закуска се отличава с голяма, овална дървена маса, заемаща централната част на пространството, с керамични чайници и буркани с конфитюри.

Auberge du Bon Laboureur

A post shared by danielle (@danielleclark9) on

С пет отличителни каменни сгради, покрити с бръшлян, датиращи от 1700-те години, разположени по тесни улички и с калдъръмен двор, този идиличен хотел, разположен в Ченончао, е като свое собствено малко селце с разкази.

Стилният хол на луксозния имот разполага с каменни стени, тавани с дървени греди, както и с мека мебел, покрита с меки тъкани и мандариново оранжево акценти.

Има и бар с кадифени канапета със сърцевидни възглавници, които изглеждат по-скоро сладки, отколкото класически.

Ресторантът със звезда "Мишлен" има домашен облик, с покривки със синьо-син цвят и маси в задния двор, заобиколени от виещи се рози.

Някои стаи за гости имат модерен интериор, подобен на този в салона, а други са с френски стил и всички разполагат с красива гледка към двора или са отворени към градината с ярки цветни метални столове.

Le Lapin Blanc


Феновете на "Алиса в страната на чудесата" ще бъдат въодушевени от този бутиков хотел. Le Lapin Blanc ("Белият заек") е оформен в стил, наподобяващ детската приказка на Луис Карол.
Хотелът е издържал в меки, пастелни нюанси и игрив, но шикозен декор, със смесица от средновековни модерни и скандинавски мебели. Тук има много ретро детайли, като хладилника Smeg в залата за закуска и телефони с шайба в 27-те стаи за гости.

Le Clos Chateldon