Един от най-известните инвеститори на днешното време Уорън Бъфет продължава да живее в своя дом в Омаха, Небраска, купен през 1958 г. за сумата от 31 000 долара, пише CNBC.

По настояване на покойната си съпруга Сузи, Бъфет също така купува ваканционен имот в Лагуна Бийч, Калифорния. За него през далечната 1971 г. той плаща 150 хил. долара.

Къщата бе обявена за продан през февруари 2017 г. за 11 млн. долара, а впоследствие намалена с 3 млн. долара.

Имотът все пак намери своя нов собственик, при това за сумата от 7.5 млн. долара, информира Business Insider. Цената може би е по-висока от цените в района, но пък срещу нея ще можете да се похвалите, че живеете в дома на Бъфет.

Той се намира само на метри от Тихия океан и разполага с шест спални, седем бани и няколко тераси с невероятни гледки.

Бъфет посочва през The Wall Street Journal, че след придобиването на имота е инвестирал доста пари в различни подобрения по него през годините.

Семейството на милиардера прекарва доста щастливи летни отпуски в имота, а самият Бъфет често отсяда там и по време на коледните си ваканции, където често пише писмата до акционерите си в Berkshire Hathaway, по негови думи, от основната спалня.

Да си купим ли жилище? Вижте мнението на Уорън БъфетНедвижимите имоти са ценен актив за доста хора, особено за семействата, които планират да се задържат на едно и също място за много години, казва той пред CNBC


И все пак, въпреки ремонтите, в стила на имота има и доста скромни неща, като например килими и ламинирани плотове в кухнята. Но да не забравяме – милиарди не се трупат с прахосничество, а с успешни инвестиции и скромен начин на живот.

Днес Бъфет заема трета позиция сред най-богатите хора в света с 86.3 млрд. долара.