Отивате в Тунис? Това е чудесно! Очаква ви вълнуващо приключение. Преди да стегнете багажа за там, добре е да прочетете тази статия. В нея ще намерите отговори на важни въпроси.

1. Кой курорт да изберете?

Най-старият град на Тунис е Сус, наричан още „перленото крайбрежие“. Определят го като място за младежи. Очаква ви бурен нощен живот, тъй като има много дискотеки.

За спокойна плажна почивка изберете Хаммамет. Има и разнообразие от хотели, които ще ви допаднат.

На остров Джерба ще открият мястото си хората, които предпочитат по-горещия климат. Тук е по-топло, отколкото в другите райони на страната. Има великолепни плажове с прозрачна вода.

2. Пари

В Тунис ще се разплащате с динари. Не е необходимо да обменяте валута на летището. Често там курсът не е добър. Обменете още в собствената ви страна.

3. Общуване

Жителите на Тунис са общителни и знаят чужди езици. Повечето от тях говорят по два или три езика. Напоследък е много популярен руският.

4. Транспорт

В Тунис ще може да си позволите да ползвате таксита. Този транспорт е доста популярен и е приравнен на обществения. Един курс в рамките на туристическата зона в Джербе ще ви струва 2-4 долара.

5. Кола под наем

Може да се отдадете на самостоятелни пътешествия. За два дни трябва да заделите 70-100 долара за кола. Колкото по-дълъг е периодът на наем, толкова по-изгодно ще ви излезе това решение.

Това са на-скъпите градове в света за чужденциХонконг е най-скъпият град за живеене в света, когато става дума за чужденци, работещи в страни, различни от тяхната родина

6. Къде да се настаните?

В Тунис има предостатъчно хотели. Ако искате комфорт и надеждност, резервирайте отрано. Ако целта ви е да спестите, то отидете на място и питайте.

7. Какво да купите?

За покупките обърнете внимание на държавните магазини от мрежата „Женерал“. Ще ги откриете на практика във всеки един курорт. Цените на стоките са малко по-ниски от тези в другите търговски обекти.

Задължително си купете фурми и подправки!