Братовчедите Мат Кембъл и Адам Калинън знаят от собствен опит, че за любителите на бирата няма нищо по-лошо от топлата им напитка.

Тяхното просто изообретение решава този проблем, което обаче се превръща в бизнес, който наскоро получи финансиране от 1 млн. долара от Марк Кюбан и Лори Грейнър по време на предаването Shark Tank, пише CNBC.

Bottlekeeper представлява бутилка от неръждаема стомана, изолирана с неопрен, което представлява вид синтетичен каучук. Тя предпазва бирата от затопляне.

При отваряне на долната част бирата се поставя в изобретението, а при отваряне на горната част тя може да бъде консумирана.

Кембъл и Калинън основават компанията си през 2013 г. и генерират продажби от 20 млн. долара в последните три години. Те гостуват в предаването, като предлагат 5% от компанията си срещу сумата от 1 млн. долара. Основният продукт на Bottlekeeper се продава срещу 34.99 долара.

Предприемачите споделят, че парите им са необходими, за да могат да произведат достатъчно количество от изобретението си, което да предложат в магазинната мрежа, тъй като до този момент всичко се случва онлайн.

Те са изразходили 4 млн. долара за реклама във Facebook и са наели адвокат, на когото са платили 500 000 долара, за да се борят с фалшиви продукти, които имитират Bottlekeeper. И така, 5 г. след старта, братовчедите вече имат списък от 3000 магазина, които имат желание да продават Bottlekeeper.

Те посочват, че компанията им е реализирала продажби за над 1 млн. долара в последните 10 дни, както и 2 млн. долара за последните 30 дни. Общите им продажби за изминалите 3 години са за над 20 млн. долара.

Предаването е заснето през юни тази година, а само в следващите 24 часа от Bottlekeeper реализират ръст на продажбите си от 300%.

За последните 12 месеца от компанията отчитат приходи от 9 млн. долара и нетна печалба от 400 хил. долара.

„Това е много агресивно“, дори и за Shark Tank, казва Кевин О'Лиъри относно оценката от 20 млн. долара.

Той им предлага 250 000 долара за 10% от компанията и 750 000 долара кредитна линия с 11% лихва. Гостът в предаването Алекс Родригез, който е най-добре платеният бейзболист за всички времена, казва, че би инвестирал заедно с О'Лиъри, с което да получат 20% от компанията срещу 500 000 долара и ще предоставят още 500 000 долара в заем срещу 11% годишна лихва.

Предприемачите обаче не се съгласяват да продадат толкова голям дял от компанията си. Именно това Грейнър и Кюбан се включват в наддаването, като Кюбан прошепва нещо в ухото ѝ.

Невероятният живот на милиардера Марк КюбанДнес Кюбан е сред 250-те най-богати хора в САЩ

„Това звучи интересно", казва тя и предлага 1 млн. долара срещу 3% от компанията и 3 долара роялти такса до достигането на 2 млн. долара от първоначалното им вложение.

След контраоферта от страна на предприемачите от 1 млн. долара срещу 3% и 1 долара за всеки продаден продукт до 1.5 млн. долара, двете страни си стискат ръцете на 1 млн. долара срещу 5% и 1.50 долара такса до 2 млн. долара.