Финалният сезон на сериала Game of Thrones (Игра на тронове) е изпълнен със смърт, но един от персонажите, който загива, е трябвало да оцелее до самия край на шоуто, според първоначалния вариант на сценария.

Дейв Хил, сценарист в хитовата поредица на HBO, разкрива пред изданието Entertainment Weekly кой персонаж е бил гласен да бъде жив и здрав до самите финални надписи на последния епизод.

Ако все още не сте гледали последния сезон, то предупреждаваме, че информацията може да издаде ключов момент от развръзката на шоуто.

„Дълго време искахме сър Джора да бъде на Вала в края”, казва Хил. В крайна сметка, сценаристите решават персонажът да загине в трета серия, докато брани Денерис Таргариен по време на битката срещу Белите бродници.

„Тримата, които излизат от тунела, трябваше да са Джон (Сноу), Джора и Тормунд”, казва Хил.

„Но логиката, която трябваше да натрупаме, за да принудим Джора да отиде на Вала, така че да изостави страната на Дани точно преди (събитията във финала) ... няма начин това да се направи лесно. Освен това Джора трябваше да получи благородната смърт, за която жадува, докато защитава жената, която обича”, добавя Хил.

Актьорът Иън Глен, който се превъплъщава в ролята на сър Джора, коментира публикацията, че е добре, че героят му е загинал преди да види как Денерис опожарява столицата на Седемте кралства, убивайки огромно количество цивилни граждани.

„За него е благословия, че никога не разбира какво се случва с нея. От прагматична гледна точка, неговата смърт служи на по-висша цел. Как бихме могли да откъснем Джора от това? Знам ли, м**ка му”, добавя актьорът.

Game of Thrones завърши с нов гаф. Този път с бутилка вода Създателите на хитовия сериал на HBO Игра на тронове (Game of Thrones) със сигурност са предполатали, че не всички ще бъдат доволни от начина, по който сагата завършва