Ресторантите, в които можете да се храните като астронавт

Сега е моментът да видите (и да вкусите) храната на астронавтите, които са участвали в мисията Apollo 11.
Два ресторанта на Международното летище „Джордж Буш“ в Хюстън ще сервират специално меню, съставено от храна за космонавти.
Акцията ще е в сила през целия месец юли и се организира в чест на 50-ата годишнина от кацането на Apollo 11, съобщава CNBC.
Докато астронавтите е трябвало да ядат замразена сушена храна и такава на прах, тя е била забележително подобна на тази, която ядем на планетата Земя.
Дженифър Ливасур от музея Смитсониън казва, че „подобни“ храни били по-приятни на космонавтите, имали вкуса на дома.
През юли два ресторанта (Ember Tavern на терминал C и Tanglewood Grille на терминал E) ще бъдат нагърбени със задачата да поднесат на клиентите си ястия с космически стил.
Няма да става дума за замразен сух сладолед. Вместо това клиентите ще могат да опитат подправени деликатеси, като беконови кубчета, плодови коктейли, салата с риба тон и дори коктейл от скариди.
Може да ви се стори странно, но коктейлите от скариди са били доста популярни в космоса.
Като клиент, отбелязващ годишнината от кацането на Apollo 11, ще можете да поръчате още напитки, типични за космонавти. Например прасковено белини, портокалова водка-мартини и ананасови маргарити.
Напомняме, че Apollo 11 каца на Луната на 20 юли 1969 г.