На актьорите вече не им се плаща както преди и дните в които някой може да спечели 100 млн. долара за една роля, какъвто е случаят с Уил Смит за "Мъже в черно 3", са отминали.

И докато традиционните заплати на филмовите звезди намаляват с времето, заплащането, което предлага Netflix се увеличава. Все повече сериозни холивудски фигури, от Смит до Сандра Бълок, се насочват към Netflix, защото там могат да получават също толкова много пари, ако не и повече, както за филм дело на холивудско студио.

Наскоро Netflix придоби от Universal правата за екшъна-комедията "Red Notice". Звездите Райън Рейнолдс и Гал Гадот се очаква да получат по 20 млн. долара за филма, според Variety. Дуейн "Скалата" Джонсън ще заработи над 20 млн. долара, тъй като освен че участва е и сред продуцентите на филма.

Уил Смит получи 20 млн. долара за филма "Bright" по Netflix от 2017 г. и ще получи нови 35 млн. долара за продължението му, според Variety.

Добре е да се отбележи, че много актьори получават и процент от продажбата на билети, което Netflix не може да предложи. Въпреки това Netflix се оказва една доста доходоносна платформа за актьорите.

Той стана най-печелившият актьор с помощта на социалните мрежиПрез последните 10 години бивш кечист се превърна в една от най-големите филмови звезди.

Един от примерите за желанието на Netflix да инвестира във филмови звезди е Адам Сандлър, който през 2014 г. подписа договор за 4 филма на стойност 250 млн. долара (или по 62.5 млн. долара на филм). Компанията подписа с него за нови четири филма през 2017 г.

Вижте шест звезди, които подписаха големи договори със стрийминг гиганта:

Бен Афлек — 8 млн. долара за "Тройна граница"

Според Netflix "Тройна граница" е гледан от 52 млн. домакинства в първия месец след излизането си, въпреки не чак толкова добрите отзиви на критиците. Във филма участват Бен Афлек, Оскар Айсак и други като бивши командоси от специалните сили, които планират обир в Южна Америка.

Райън Рейнолдс — 27 млн. долара за "Six Underground"/20 млн. долара за "Red Notice"

Режисираният от Майкъл Бей филм "Six Underground," следва живота на шестима милиардери, които се превръщат в защитници на реда. Това е първият филм на Бей от "Трансформърс: Последният рицар" през 2017 г. и се очаква да излезе по-късно през годината.

Това обаче не е единственият филм на Рейнолдс в Netflix.

Той ще заработи 20 млн. долара за екшън-комедията "Red Notice," в който ще участва с Дуейн "Скалата" Джонсън и звездата от "Жената чудо" Гал Гадот.

Гал Гадот — 20 млн. долара за "Red Notice"

Гадот се очаква да заработи колкото Рейнолдс за "Red Notice," според Variety, след като нейната заплата и Netflix покриват това, което тя щеше да получи, ако филмът бе излязъл по кината.

Дуейн "Скалата" Джонсън" — над 20 млн. долара за "Red Notice"

Точното заплащане на Джонсън за "Red Notice" не е известно, но той се очаква да спечели повече от Рейнолдс и Гадот, защото е и продуцент на филма, пишат от Variety.

Уил Смит — 35 млн. долара за "Bright 2"

"Bright," в който се разказва за полицай и неговия партньор орк, попадна под ударите на критиците с 25% оценка в Rotten Tomatoes. Въпреки това филмът постигна сериозни успехи за Netflix и компанията работи по продължение.

Адам Сандлър — 250 млн. долара за четири филма

Филмите на Сандлър за Netflix не се радват на особена популярност сред филмовите критици, но това не попречи на стрийминг гиганта да подпише договор за нови четири филма с него през 2017 г. след първоначалната му сделка. Неговият филм от 2015 г. за Netflix "Нелепата шесторка" има оценка 0% в Rotten Tomatoes.