Писателят Джордж Р. Р. Мартин заяви, че е щастлив от това, че сериалът Game of Thrones (Игра на тронове), базиран на неговите книги, най-накрая е приключил, предава independent.co.uk.

Авторът признава, че продукцията на HBO е забавила работата му по последните две книги от поредицата „Песен за огън и лед“, на базата на която е заснет популярният сериал.

В интервю за The Observer той споделя: „Не мисля, че телевизионният сериал беше много добро нещо за мен. Вместо да ускори работата ми, ме забави. Всеки ден сядах да пиша и дори когато имах добри дни, се чувствах ужасно, тъй като си мислех „О Боже, трябва да завърша книгата. Написал съм четири страници, а трябваше да напиша 40.“

Осмият финален епизод на сериала беше излъчен през май тази година.

Последният сезон беше разкъсан от феновете поради необяснимо слабия си сценарий и незадоволителна развръзка на всички сюжетни линии. Феновете и някои актьори от продукцията изразиха усещане, че създателите на шоуто Дейвид Бениоф и ДБ Вайс са прибързали.

Game of Thrones завърши с нов гаф. Този път с бутилка вода Създателите на хитовия сериал на HBO Игра на тронове (Game of Thrones) със сигурност са предполатали, че не всички ще бъдат доволни от начина, по който сагата завършва

Мартин, от своя страна, посочва, че обръща малко внимание на скандала около финала на сериала, предпочитайки да „остави феновете да имат свои теории“.

"Някои от фенските теории са правилни, а други – не. Ще се разбере, когато приключа“, казва писателят.

Последната книга от поредицата излезе през 2011 г. Мартин все още не е приключил работата по шестата и седма част от историята си.