Ако търсите спокойствието на природата, допълнено от невероятен пейзаж, значи езерата са вашата дестинация.

Всички краища на планетата предлагат поне по един забележително красив водоем от този тип.

Вижте изборът на Daily Mail измежду тях:

Winnipesaukee, Ню Хемпшир, САЩ

Най-голямото от езерата на Ню Хампшър е истинското определение на очарованието на Нова Англия. Приключенски настроените могат да се отправят към 21-километровия водоем за уейкборд и водни ски, докато тези, които търсят по-релаксиращи занимания, имат възможност просто да се излежават на Weirs Beach.

Качете се на живописната железопътна линия, минаваща през района, или направете обиколка на селцана, включително Улфибро, за което се твърди, че е най-старият летен курорт в Америка. С 250-те си острова езерото също така е идеално за проучване с лодка или каяк.

Lago Nahuel Huapi, Аржентина

Разположено високо в едноименния национален парк, кристално чистите ледникови води на езерото са оградени с безкрайни плажове и заобиколени от извисяващите се Анди. Playa del Centanario е основното място за разхлада през лятото, въпреки че водата рядко надвишава 14 градуса и плуването е само за смелите.

Обиколките с каяк предлагат възможността да разгледате остров Centinela и да прекарате време в разклона Brazo Tristeza - едно от най-биоразнообразните му и недокоснати кътчета.

Като алтернатива, направета разходка до върха на Cerro Lopez за ненадмината гледка през водата.

Lac Sainte-Croix, Франция



Прованс обикновено не извиква образи на топли лазурни води и извисяващи се варовикови скали. Но Lac Sainte-Croix предлага и двете в изобилие. Това изкуствено езеро от 1970 г. сега е убежище за тези, които обичат да прекарват ваканциите си във и по вода.

Електрически лодки могат да се наемат от източните му плажове, като любителите на водата могат да плават до Ждрелото на Вердон - най-дълбокото дефиле във Франция. До езерото се достига най-лесно по криволичещите пътища високо над дефилето, от които се разкриват прекрасни гледки надолу към долината.

Едно от най-зашеметяващо красивите езера убива 1 700 душиПод повърхността си то крие смъртоносна тайна

Ruhondo, Руанда

Bohinj, Словения

Hillier, Австралия

Maligne, Канада

Пет изключителни природни чудеса, за които никога не сте чувалиТе са едни от най-любопитните и необичайни дестинации в света

Sun Moon, Тайван

Lago d’Orta, Италия

Breitling See, Германия